havadurum

Sağanak yağmur altyapıyı test etti

Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aniden bastıran sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatırken, zaman zaman şiddetini arttıran yağış sebebiyle bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Barbaros ve İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bazı cadde sokaklar sular altında kalırken, belediye ekipleri ise biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti.

652
 
Aniden bastıran sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalan vatandaşlar kapalı alanlara girerek yağmurun dinmesini bekledi. Sağanak yağışın etkili olduğu kent merkezinde zaman zaman şiddetini arttıran yağış sebebiyle bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Barbaros ve İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bazı cadde sokaklar sular altında kalırken, belediye ekipleri ise biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Yağmur suları Barbaros Mahallesi’ndeki bazı sokaklarda kaldırım ile aynı seviyeye gelirken, bölgeye gelen belediye ekipleri, suların kısa sürede tahliyesini gerçekleştirdi.
 
Öte yandan Atatürk Caddesi`nde bulunan İl Özel İdaresi ek binasının bahçesini su bastı. Görevliler suyun tahliyesini sağlamak için büyük çaba sarf etti. Hamidiye Sokak ile Türkgücü Caddesi`nde ise kanalizasyon taşkınları yaşandı. Yoğun su bulunan bölgeler bir süre trafiğe kapatıldı. Çanakkale-İzmir karayolunun bağlantı yollarındaki bazı bölümlerde yol çökmeleri meydana gelirken, oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kente son 6 saatte metrekareye 25 kilogram yağış düştüğünü kaydettiler.
Paylaş