Saatli Atık Toplama Sistemine uymayanlara uyarı

Çanakkale Belediyesi, Çarşı Bölgesinde başlatılan saatli atık toplama sistemine uymayarak, çöplerini düzensiz çıkartanları uyardı.

366

Çanakkale Belediyesi internet sitesinden yaptığı paylaşımla Çarşı Bölgesinde başlatılan saatli atık toplama sistemine uymayarak, çöplerini düzensiz çıkartanları uyardı.

Saatli atık toplama sistemine uymayarak çöplerini düzensiz çıkartan bazı işletmelerin hem çevreye hem de granit yüzeylere zarar vermesi nedeniyle belediye ekipleri tarafından bu alanda temizlik çalışmaları gerçekleştirildiğinin belirtildiği paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Tarihi dokusu ile hem turistik yönü bulunan hem de kentin sık kullanılan alışveriş ve sosyal alanlarından biri olan Çarşı Bölgesinde atıkların saatli olarak toplandığı yeni sistem kapsamında, esnaf ve bölge yaşayanları tarafından toplama saatine göre araç geçmeden önce hazır hale getirilen evsel ve ambalaj atıklarının, konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim edilmesi gerekiyor.

Atık ve çöplerin düzensiz çıkarılması sonucu çevreye ve çarşı bölgesindeki granit yüzeylere verilen zarar doğrultusunda ise Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi. Yapılan tespitler doğrultusunda Zabıta Müdürlüğümüzce de saatli atık toplama programına uymayan işletmelere gerekli işlemler uygulandı.

Çanakkale Belediyesi olarak kentin her noktasında yürüttüğümüz temizlik çalışmaları ve atık yönetimine hemşerilerimizin de duyarlılık göstermeleri çevre sağlığı adına önem taşımaktadır.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş