Rotary’de tek amaç topluma faydalı olmak

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Güvernörü Güneş Ertaş, ülke genelinde Rotary Kulüplerinin yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

694
Rotary Kulübü’nün düzenlediği gala gecesi için Çanakkale’ye gelen Uluslararası Rotary 2440. Bölge Güvernörü Güneş Ertaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye genelinde Rotary Kulüpleri’nin yaptığı çalışmaların yanı sıra yağacağı faaliyetlerinde masaya yatırıldığı basın toplantısına Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Erdal Gezen, Güvernör Yardımcısı Azem Ülkü ve çok sayıda Rotaryen katıldı. Basın toplantısında konuşan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Erdal Gezen; “Çanakkale Rotary Kulübü’nün 2012-2013 hizmet döneminde geride bıraktığımız süreç içerisinde yapmış olduğu etkinlikler ve projeler değerlendirilecek. Hedeflerimize ulaşıp ulaşamadığımız konusundaki güvernörümüzün görüşlerini alacağız. Avustralya Çanakkale konsolosumuza onur üyeliği rozeti takılacak. Gazetecimiz Yalçın Bayer’e Toplum Hizmet Ödülü’nü takdim edeceğiz” dedi.
 
Ülkü; “Rotary’nin kente önemli hizmetleri oluyor”
Yaklaşık 30 yıldır kentte faaliyetlerini sürdüren Çanakkale Rotary Kulübü’nün önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Güvernör Yardımcısı Azem Ülkü ise; “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve bundan sonra yapmayı planladığımız çalışmaları masaya yatırıyoruz. Çanakkale’ye daha fazla nasıl hizmet yapabiliriz bunları tartışıyoruz. Bu yıl başkanlık yapan sayın Erdal Gezen çok önemli işler yaptı. Geçmiş dönemdeki başkanlarımızda Çanakkale’ye çok önemli hizmetler verdiler. Gelecekte de aynı hizmetler olacak” diye konuştu.
 
“Dünya, Anlayış ve Barış Haftası”
Şubat ayının Rotary açısından özel bir önemi olduğuna dikkat çeken Uluslararası Rotary 2440. Bölge Güvernörü Güneş Ertaş; “Rotary’de bu ay ‘Dünya, Anlayış ve Barış Haftası’ olarak kutlanıyor. Çünkü, 23 Şubat tarihi Rotary’nin kuruluş yıldönümü. Bu sene 108.’sini kutlayacağız. Bu amaçla bölgemizin bütün yerlerinde bu hafta içinde çeşitli etkinlikler olacak. Bunlardan bazıları, Bursa’da Antakya Medeniyetler Konseri olacak. Değerli konuşmacıların katılacağı bir Barış konferansı yapılacak. İzmir’de bir şenlik planladık. Çeşitli konserler ve kutlamalar olacak. Söyleşiler yapılacak. Haftayı bu şekilde kutlamayı düşünüyoruz. Federasyonumuz bir sergi planlıyor. Bölgemizde 63 kızın yapmış olduğu bütün faaliyetler sergide yer alacak. Bu sergiyi Çanakkale’ye de ilerleyen tarihlerde getirmeyi düşünüyoruz” dedi.
 
“Rotary’nin 6 öncelikli hedefi var”
“Uluslararası Rotary’nin de bize sunmuş olduğu 6 öncelikli hedef konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” diyen Ertaş; “Bunlardan bir tanesi dünya barışı. Bir tanesi anne ve çocuk sağlığı, diğeri temel eğitim ve okuryazarlık. Bir tanesi su ve hijyen. Toplumsal girişim dediğimiz içinde meslek edindirmeyi kapsayan konularda faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Yurt dışından kardeş kulüpler bularak, onlarla beraber parasal imkanlarımızı birleştirerek daha büyük projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sonuçta bir kulübün finansal gücü bir yere kadar ama birlikten güç doğar anlayışıyla bir çok kulüp bir araya gelerek daha büyük projeleri gerçekleştirebiliyorlar” şeklinde konuştu.
 
“Rotary’de minimum proje miktarı 30 bin dolara çıktı”
Uluslararası Rotary’nin hedef olarak verdiği minimum proje miktarının 30 bin dolara çıktığını kaydeden Ertaş; “Yani, bize 30 bin doların altında parasal değeri olan proje yapmayın ve bu proje mutlaka bu altı öncelikli alanda olsun deniliyor. Bunların web üzerinde bir envanterini oluşturuyorlar. Türkiye’de gençlik konusunda çalışmalarımız var. Okuma ve yazma ile ilgili çalışmalarımız var. Su ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Kültür ve sanata son derece önem veriyoruz. Bütün kulüplerimiz sene boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyorlar. Eğitim programları oluyor. Okulların çeşitli ihtiyaçlarını gideriyoruz. Topluma faydalı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Paylaş