havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 8 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete’nin 8 Şubat 2024 tarihli sayısında, tarım ürünleri lisanslı depoculuk, BOTAŞ kapsam dışı personel ve Bahçeşehir Üniversitesi eğitim-öğretim yönetmeliklerinde değişiklikler yapıldı. Ayrıca yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilânları ile döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yayımlandı.

845

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, kanun, tüzük, yönetmelik, genelge, tebliğ gibi hukuki nitelikteki metinleri ile ilânlar yayımlanır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı olan 8 Şubat 2024 tarihli 3200 sayılı Resmi Gazete’de, önemli yönetmelik değişiklikleri ve ilânlar yer aldı. İşte Resmi Gazete’de bugün neler var:

Yönetmelikler

Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği ile, tarım ürünleri lisanslı depoculuk sisteminde, depo işletmecilerinin, ürün sahiplerinin ve lisanslı depo belgesi sahiplerinin hak ve yükümlülükleri yeniden düzenlendi. Ayrıca, lisanslı depo belgesi verilmesi, iptali, devri, askıya alınması, yenilenmesi ve sona erdirilmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlendi. Yönetmelik değişikliği, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği ile, BOTAŞ Genel Müdürlüğü kapsam dışı personelinin, görev, yetki, sorumluluk, hak, yükümlülük, çalışma şartları, ücret, ödül, disiplin, izin, emeklilik, sağlık ve sosyal yardım hizmetleri ile ilgili hususlar yeniden düzenlendi. Yönetmelik değişikliği, yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe girecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği ile, Bahçeşehir Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde, eğitim-öğretim süresi, ders kaydı, ders geçme, başarı notu, mezuniyet şartları, yatay ve dikey geçiş, ikinci üniversite, çift anadal, yandal, özel öğrencilik, uzaktan eğitim, yabancı dil eğitimi, akademik takvim, disiplin ve itiraz ile ilgili maddelerde değişiklikler yapıldı. Yönetmelik değişikliği, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

İlânlar

Yargı İlânı: Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan yargı ilânında, 2024 yılı adli yargı ilk derece mahkemeleri ile bölge adliye mahkemeleri yaz kararnamesi hazırlanması çalışmaları kapsamında, adli yargı hakim ve cumhuriyet savcılarının atama taleplerinin, 15 Şubat 2024 tarihine kadar Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na bildirilmesi gerektiği duyuruldu.

Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları: Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan artırma, eksiltme ve ihale ilânlarında, karayolu, demiryolu, havaalanı, liman, enerji, sağlık, eğitim, tarım, turizm, kültür, spor, çevre, ulaşım, haberleşme, savunma, güvenlik, adalet, sosyal hizmetler gibi alanlarda yapılacak olan yapım, onarım, bakım, temizlik, taşıma, danışmanlık, araştırma, eğitim, hizmet alımı, mal alımı, araç kiralama, arsa satışı, işletme hakkı devri gibi ihalelerin şartları, tarihleri, yerleri, bedelleri, geçici ve kesin teminat miktarları, ihale komisyonları, ihale usulleri, ihale dokümanları, başvuru süreleri ve diğer hususlar belirtildi.

Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

(HABER MERKEZİ)
Paylaş