Resmi Gazete’de Bugün Neler Var?

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Türkiye'nin ekonomik ve eğitim alanında önemli adımlar atıldı. Özellikle, Hazine'ye ait hisselerin Varlık Fonu'na aktarılmasıyla kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması hedefleniyor.

450

Hükümet, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliklerle üniversitelerdeki eğitim-öğretim süreçlerini yeniden düzenliyor. Aynı zamanda, ekonomideki dengeleri güçlendirmek için önemli kararlar alındı.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

CUMHURBAŞKANI KARARI

Bazı Ticari Ünvanları Yazılı Şirketlerin Sermayelerinde Bulunan Hazineye Ait Hisselerin Tamamının, Ana Ortaklık-İştirak İlişkileri De Korunmak Suretiyle Bir Bütün Halinde Türkiye Varlık Fonuna Aktarılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 8857)

Bu karar, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline gelen Türkiye Varlık Fonu'nun büyümesine önemli bir katkı sağlayacak. Hazineye ait hisselerin tamamının fona aktarılmasıyla, kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması ve stratejik yatırımların desteklenmesi hedefleniyor. Kararın, ülke ekonomisi üzerindeki olumlu etkileri önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde görülecek.

YÖNETMELİKLER

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde yabancı dil hazırlık sınıfları ile ilgili yeni düzenlemeler yapılması amacıyla mevcut yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Bu durum, üniversitenin yabancı dil eğitimi politikalarında önemli değişikliklere gidilebileceğinin sinyallerini veriyor. Yeni yönetmelik ile öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmelerine yönelik daha etkili çalışmalar yapılması bekleniyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Evleri Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik

Ankara Üniversitesi öğrenci evlerinde yaşanan sorunların çözülmesi ve öğrencilerin daha iyi koşullarda barınmalarının sağlanması amacıyla mevcut yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelik ile öğrenci evlerinin yönetimi, öğrencilerin katılımı ile daha demokratik bir hale getirilebilir.

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

Devlet ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen çeşitli alım satım işlemleri için ihale ilanları bu bölümde yer almaktadır. İhaleye katılmak isteyen firmaların ilanları dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

b - Çeşitli İlânlar

Bu bölümde, kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çeşitli duyurular yer almaktadır. Örneğin, personel alımı, kurslar, toplantılar gibi konularda yapılan duyurular bu bölümde yayınlanır.

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri, bu bölümde yatırımcılar ve ekonomi takipçileri için duyurulur. Bu veriler, piyasalardaki hareketliliği etkileyen önemli göstergelerden biridir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş