havadurum

Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 5 Şubat 2024 Tarihli Kararlar, Yönetmelikler ve Tebliğler!

Resmi Gazete’de bugün neler var? 5 Şubat 2024 tarihli sayısında, Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli kararlar alındı. İşte detaylar…

728

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Her gün, yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, kanun, yönetmelik, tebliğ, ilan ve benzeri belgelerini içerir. Resmi Gazete’de bugün neler var 5 Şubat 2024 tarihli sayısında, yürütme ve idare bölümünde bir yönetmelik ve iki tebliğ, ilan bölümünde ise yargı, artırma, eksiltme ve ihale, çeşitli ilanlar ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer alıyor. Bu makalede, Resmi Gazete’de bugün neler var 5 Şubat 2024 konusunu detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Resmi Gazete’de bugün neler var 5 Şubat 2024 tarihli sayısında, yürütme ve idare bölümünde Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde değişiklik yapıldı.
İlan bölümünde ise, yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları, çeşitli ilanlar ve T.C. Merkez Bankasınca belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yayımlandı.

Yürütme ve İdare Bölümü

Yönetmelik

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelik, üniversitenin Türkçe öğretimi, uygulama ve araştırma merkezinin kuruluş, amaç, faaliyet alanı, yönetim organları, personel, öğrenci ve diğer hususları düzenliyor. Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe giriyor.

Tebliğler

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2024/3), Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğde, Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi amacıyla, bankaların Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarında indirim yapılmasına ilişkin hükümler güncellendi. Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe giriyor.

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/16)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2024/4), Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğde, altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi amacıyla, bankaların Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarında indirim yapılmasına ilişkin hükümler güncellendi. Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe giriyor.

İlan Bölümü

Yargı İlanları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, yargı ilanları bölümünde, çeşitli mahkeme kararları, ilamları, davetleri, tebligatları, ihbarları, ilanları ve duyuruları yer alıyor. Bu ilanlar, yargı süreçleriyle ilgili bilgi vermek, hak sahiplerini veya ilgilileri bilgilendirmek, çağırmak veya uyarmak amacıyla yayımlanıyor.

Artırma, Eksiltme ve İhale İlanları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, artırma, eksiltme ve ihale ilanları bölümünde, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak olan mal ve hizmet alımları, yapım işleri, kiralama, satış, devir, tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, arsa ve arazi tahsisleri, taşınmaz malların değer tespiti, kamulaştırma, şartname, ön yeterlilik ve ihale duyuruları yer alıyor. Bu ilanlar, kamu ihale mevzuatına uygun olarak, ihaleye katılmak isteyen veya ilgili olan kişi ve kuruluşlara duyuruluyor.

Çeşitli İlanlar

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, çeşitli ilanlar bölümünde, yargı ilanları ve artırma, eksiltme ve ihale ilanları dışında kalan, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşları tarafından verilen ilanlar yer alıyor. Bu ilanlar, genel kurul, ortaklık, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye, iflas, konkordato, birleşme, bölünme, devir, değişiklik, kayıp, çalıntı, kayıt, tescil, terkin, sicil, vergi, sigorta, burs, sınav, atama, nakil, görevlendirme, izin, ruhsat, belge, sertifika, ödül, yarışma, ihbar, duyuru, çağrı, bildirim, ilave, düzeltme ve benzeri konularda bilgi vermek, ilgilileri haberdar etmek veya davet etmek amacıyla yayımlanıyor.
T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri tablosu yayımlandı. Tabloda, devlet iç borçlanma senetlerinin türü, vadesi, faiz oranı, nominal değeri, piyasa değeri, efektif getirisi ve ağırlıklı ortalama fiyatı gibi bilgiler yer alıyor. Tablo, devlet iç borçlanma senetleri piyasasında işlem gören senetlerin güncel durumunu göstermek amacıyla yayımlanıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş