havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 29 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yürütme, yargı ve ilân bölümlerinde önemli kararlar, yönetmelikler ve ilânlar yer aldı. İşte Resmi Gazete’de bugün yayımlanan başlıca haberler.

644

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının aldığı kararlar, çıkardığı kanunlar, yönetmelikler, tüzükler, genelge ve tebliğler, uluslararası anlaşmalar, atama ve görevden alma kararları, ihale ve ilânlar gibi resmi nitelikli belgeler yayımlanır. Resmi Gazete, her gün sabah saatlerinde internet sitesinde yayınlanır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında (29 Şubat 2024) yürütme, yargı ve ilân bölümlerinde önemli kararlar, yönetmelikler ve ilânlar yer aldı. İşte Resmi Gazete’de bugün yayımlanan başlıca haberler.

Yürütme ve İdare Bölümü

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kararları

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, 28 Şubat 2024 tarihli toplantısında, 2024 yılı adli ve idari yargı yaz kararnamesi ile ilgili çalışmaların başlatılmasına karar verdi. Kararname kapsamında, adli ve idari yargıda görev yapan hâkim ve savcıların terfi, nakil, atama ve görevden alma işlemleri yapılacak. Kararname, Haziran ayında Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, aynı toplantısında, 2023 yılı adli ve idari yargı yaz kararnamesi ile ilgili olarak yapılan itirazları değerlendirdi. İtirazları haklı bulunan 12 hâkim ve savcının atama kararları iptal edildi. İptal edilen atama kararları yerine yeni atama kararları verildi. Kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikler

Biruni Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle, lisansüstü eğitim-öğretim süreleri, tez yazım kuralları, tez savunması, yeterlik sınavı, akademik takvim, disiplin işlemleri ve diğer hususlarda bazı değişiklikler yapıldı. Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle, merkezin kuruluş amacı, faaliyet alanları, yönetim organları, personel kadrosu, hizmet standartları, gelir ve giderleri, denetimi ve diğer hususlar belirlendi. Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Yargı Bölümü

Anayasa Mahkemesi Kararı

Anayasa Mahkemesi, 30/11/2023 tarihli ve E: 2019/113, K: 2023/198 sayılı kararıyla, bir başvurucunun, ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasını inceledi. Başvurucu, bir internet sitesinde yayımladığı yazı nedeniyle, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan mahkûm edilmişti. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun yazısının, eleştiri sınırları içinde kaldığını, Cumhurbaşkanının siyasi faaliyetlerine yönelik olduğunu, hakaret veya küçük düşürme amacı taşımadığını belirledi. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

İlân Bölümü

Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak ilçesinde bulunan 12 adet taşınmazın satışı için açık artırma usulüyle ihale düzenledi. İhale, 15 Mart 2024 tarihinde, saat 10.00’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin, ihale tarihinden en az 15 gün önce, şartname bedeli olan 100 TL’yi belediyenin banka hesabına yatırmaları ve belgelerini belediyeye teslim etmeleri gerekiyor. İhaleyle ilgili ayrıntılı bilgi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan çeşitli malzeme ve hizmet alımları için ihale ilânları yayımladı. İhaleler, kapalı zarf usulüyle yapılacak. İhalelere katılmak isteyenlerin, şartname bedellerini bakanlığın banka hesabına yatırmaları ve belgelerini bakanlığa teslim etmeleri gerekiyor. İhale tarihleri, yerleri ve şartnameleri, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çeşitli İlânlar

T.C. Merkez Bankası, 29 Şubat 2024 tarihli döviz kurlarını ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerlerini açıkladı. Buna göre, Amerikan Doları’nın alış kuru 8,75 TL, satış kuru 8,77 TL, Euro’nun alış kuru 10,32 TL, satış kuru 10,34 TL olarak belirlendi. Devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri ise, Resmi Gazete’de yayımlanan tabloda gösterildi.

Türkiye Barolar Birliği, 2024 yılı avukatlık asgari ücret tarifesini belirledi. Buna göre, avukatların alacakları asgari ücretler, dava türüne, dava değerine ve dava safhasına göre değişiklik gösterecek. Avukatlık asgari ücret tarifesinin tam metni, Resmi Gazete’de yayımlandı

(HABER MERKEZİ)
Paylaş