havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 21 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi gazetede bugün, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticareti ilgilendiren önemli bir karar, İstanbul’daki iki üniversitenin yönetmelik değişiklikleri, çeşitli yargı, ihale ve diğer ilanlar, Merkez Bankası’nın güncel döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin değerleri yayımlandı.

560

Resmi gazetede bugün neler var? 21 Şubat 2024 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelikler, ilanlar ve döviz kurları merak ediliyor. Resmi gazetede bugün, Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşmasına ilişkin önemli bir karar, İstanbul’daki iki üniversitenin yönetmelik değişiklikleri, yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilanları, çeşitli ilanlar ve Merkez Bankası’nın belirlediği döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer aldı. İşte resmi gazetede bugün neler var 21 Şubat 2024’te yayımlanan yönetmelikler, ilanlar ve döviz kurları…

Yönetmelikler

Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması

Resmi gazetede bugün yayımlanan yönetmelikler arasında en dikkat çekeni, Türkiye-Birleşik Krallık Ortak Komitesinin Türkiye Cumhuriyeti ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Arasında Serbest Ticaret Anlaşması Eki Menşe Protokolünü Değiştiren 15/3/2021 Tarihli ve 2/2021 Sayılı Kararı Kapsamı Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik oldu. Bu yönetmelikle, Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki ticarette eşyanın tercihli menşeinin tespiti hakkında bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve gümrük işlemlerinin hızlandırılması amacıyla yapıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Resmi gazetede bugün yayımlanan yönetmelikler arasında bir diğeri, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik oldu. Bu yönetmelikle, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amaç, kapsam, faaliyet alanları, yönetim organları, personel ve diğer hususlarda bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, merkezin daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yapıldı.

İstanbul Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Resmi gazetede bugün yayımlanan yönetmelikler arasında bir başkası, İstanbul Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik oldu. Bu yönetmelikle, İstanbul Okan Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans düzeyinde verilen eğitim-öğretim ve sınavlara ilişkin bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, eğitim-öğretim ve sınav sistemini daha güncel, esnek ve kaliteli hale getirmek için yapıldı.

İstanbul Okan Üniversitesi Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Resmi gazetede bugün yayımlanan yönetmelikler arasında sonuncusu, İstanbul Okan Üniversitesi Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik oldu. Bu yönetmelikle, İstanbul Okan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Bu karar, merkezin faaliyetlerinin sona erdirilmesi nedeniyle alındı.

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

(HABER MERKEZİ)
Paylaş