havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 20 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi gazetede bugün neler var 20 şubat 2024 konusunda merak edilenler bu haberde. Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, yapı yaklaşık birim maliyetleri, fiyat artış oranları, müteahhitlik karneleri, ithalatta haksız rekabet, sermaye piyasası lisanslama ve sicil, anayasa mahkemesi kararları ve daha fazlası…

732

Bugün yayımlanan resmi gazetede, yürütme ve idare bölümünde bir yönetmelik, beş tebliğ, yargı bölümünde beş anayasa mahkemesi kararı ve ilân bölümünde çeşitli ilânlar yer aldı. Bu haberde, resmi gazetede bugün neler var 20 şubat 2024 konusunda en önemli gelişmeleri özetliyoruz.

YÖNETMELİK

Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Resmi gazetede bugün yayımlanan yönetmelikle, Koç Üniversitesi bünyesinde Hidrojen Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin amacı, hidrojen teknolojileri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma, uygulama, eğitim, danışmanlık ve işbirliği faaliyetleri yürütmek. Merkezin kuruluş, yönetim, çalışma ve denetim esasları yönetmelikte belirlendi.

TEBLİĞLER

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2024 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ

Resmi gazetede bugün yayımlanan tebliğle, mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2024 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belirlendi. Tebliğde, yapı grupları, yapı sınıfları, yapı türleri, yapı elemanları, yapı malzemeleri, işçilik ücretleri, genel giderler, kar oranları ve katma değer vergisi oranları yer aldı. Tebliğ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Proje ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ

Resmi gazetede bugün yayımlanan tebliğle, proje ve kontrolluk işlerinde uygulanacak fiyat artış oranları belirlendi. Tebliğde, proje ve kontrolluk işlerinin türüne, süresine, kapsamına ve niteliğine göre fiyat artış oranları tablolar halinde verildi. Tebliğ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2024 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ

Resmi gazetede bugün yayımlanan tebliğle, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2024 yılına ait değerlendirme katsayıları belirlendi. Tebliğde, müteahhitlik karnelerinin türüne, sınıfına ve gruplarına göre değerlendirme katsayıları tablolar halinde verildi. Tebliğ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/8)

Resmi gazetede bugün yayımlanan tebliğle, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Tebliğde, haksız rekabetin tespiti, başvuru, soruşturma, önlem, gözden geçirme, yürürlükten kaldırma, geri ödeme, bilgi verme, denetim ve yaptırım gibi konulara yer verildi. Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (VII-128.7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (VII-128.7.f)

Resmi gazetede bugün yayımlanan tebliğle, sermaye piyasasında faaliyette bulunanlar için lisanslama ve sicil tutmaya ilişkin esaslar hakkında tebliğde değişiklik yapıldı. Tebliğde, lisans türleri, lisans alma şartları, lisans sınavları, lisans yenileme, lisans iptali, sicil kaydı, sicil kaydının silinmesi, sicil kaydının askıya alınması, sicil kaydının güncellenmesi, sicil belgesi, sicil ücreti, geçici hükümler ve yürürlük gibi konularda değişiklik yapıldı. Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

YARGI BÖLÜMÜ

Anayasa Mahkemesi Kararları

Resmi gazetede bugün yayımlanan anayasa mahkemesi kararları, bireysel başvuru yoluyla yapılan anayasa şikayetlerine ilişkindir. Kararlarda, başvurucuların iddia ettikleri hak ihlalleri, anayasa mahkemesinin değerlendirmesi, gerekçeleri ve sonuçları yer almaktadır. Kararların tam metinleri, anayasa mahkemesinin resmi internet sitesinde yayımlanmaktadır.

  • Anayasa Mahkemesinin 16/11/2023 Tarihli ve 2018/21298 Başvuru Numaralı Kararı
  • Anayasa Mahkemesinin 16/11/2023 Tarihli ve 2018/24902 Başvuru Numaralı Kararı
  • Anayasa Mahkemesinin 18/10/2023 Tarihli ve 2016/9302 Başvuru Numaralı Kararı
  • Anayasa Mahkemesinin 18/10/2023 Tarihli ve 2018/16871 Başvuru Numaralı Kararı
  • Anayasa Mahkemesinin 18/10/2023 Tarihli ve 2018/31983 Başvuru Numaralı Kararı

İlân Bölümü

Resmi gazetede bugün yayımlanan ilân bölümünde, yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları, çeşitli ilânlar ve T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer almaktadır. İlân bölümünün tamamı, resmi gazetenin resmi internet sitesinde yayımlanmaktadır.

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

(HABER MERKEZİ)
Paylaş