havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 16 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, kanun, tüzük, yönetmelik, tebliğ, genelge gibi hukuki nitelikteki metinleri ile ilanlar yayımlanır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı 16 Şubat 2024 tarihli ve 31778 sayılıdır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında hangi konuların yer aldığını aşağıda özetleyelim.

714

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yürütme ve idare bölümünde Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ilişkin yönetmelik değişiklikleri, ihracat, ithalat ve vergi istisnalarına dair tebliğler, malvarlığının dondurulması kararının kaldırılması kararı yer aldı. Yargı bölümünde ise Anayasa Mahkemesi’nin bir iptal kararı ilan edildi. İlan bölümünde ise yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yayımlandı.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

ATAMA KARARLARI

–– Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2024/31, 32, 33, 34, 35, 36, 37)

YÖNETMELİKLER

–– Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği

TEBLİĞLER

–– İhracat ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Damga Vergisi ve Harç İstisnası Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:1)

–– İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ (İhracat: 2017/4)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2024/1)

–– İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2017/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

–– İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/7)

–– Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2024/1)

KARAR

–– Malvarlığının Dondurulması Kararının Kaldırılması Kararı (Karar Sayısı: 2024/2)

YARGI BÖLÜMÜ

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

–– Anayasa Mahkemesinin 30/11/2023 Tarihli ve E: 2020/66, K: 2023/199 Sayılı Kararı

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yürütme ve idare bölümünde önemli karar ve düzenlemeler bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, özel öğretim kurumları ve demiryolu işletmeciliği ile ilgili yönetmelik değişiklikleri, ihracat ve ithalat faaliyetlerinde vergi, resim ve harç istisnalarına ilişkin tebliğler, malvarlığının dondurulması kararının kaldırılması kararı bunlardan bazılarıdır. Yargı bölümünde ise Anayasa Mahkemesi’nin bir kanunun bazı maddelerini iptal ettiği kararı ilan edilmiştir. İlan bölümünde ise yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer almaktadır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş