havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 15 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, TBMM’nin Erzincan’daki maden kazasını araştırma kararı, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik, İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin yeni araştırma merkezi yönetmeliği, elektronik para kuruluşlarına ilişkin tebliğler ve çeşitli ilanlar yer aldı.

511

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Her gün, yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, yönetmelik, tebliğ, ilan ve diğer belgelerini yayımlar. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı, 15 Şubat 2024 tarihli ve 31634 sayılıdır. Bu sayıda, Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli konulara yer verilmiştir. İşte Resmi Gazete’de bugün neler var:

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARI

1404 Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar

Bu kararla, 12 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen ve 17 işçinin hayatını kaybettiği, 12 işçinin de yaralandığı kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştır. Komisyon, 15 üyeden oluşacak ve çalışmalarını 3 ay içinde tamamlayacaktır.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

YÖNETMELİKLER

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bu yönetmelikle, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte bazı değişiklikler yapılmıştır. Değişiklikler arasında, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasında görev alacak kurul üyelerinin nitelikleri, görev süreleri, seçim ve görevden alma usulleri, kurulun çalışma şekli, değerlendirme ve sınıflandırma kriterleri, sınıflandırma sonuçlarının ilanı ve itiraz hakkı gibi konular yer almaktadır.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Deniz Siyaseti ve Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Bu yönetmelikle, İstanbul Topkapı Üniversitesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler, Deniz Siyaseti ve Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Merkezin amacı, uluslararası ilişkiler, deniz siyaseti ve stratejileri alanlarında bilimsel araştırma, eğitim, yayın ve danışmanlık faaliyetleri yürütmek, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, bu alanlarda uzman yetiştirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Merkezin yönetim organları, görevleri, çalışma usul ve esasları yönetmelikte belirlenmiştir.

TEBLİĞLER

Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.’ye Elektronik Para Kuruluşu Olarak Faaliyet Göstermek Üzere Faaliyet İzni Verilmesine İlişkin Karar

Bu kararla, Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'ye, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun uyarınca elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermek üzere faaliyet izni verilmiştir. Şirket, elektronik para ihraç etme, elektronik para yükleme ve bozdurma, ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi, ödeme hesaplarının açılması ve yönetilmesi, ödeme aracı çıkarma ve dağıtma, ödeme aracı kabul eden kuruluşlara hizmet sunma, ödeme emri iletimi, doğrudan borçlanma, doğrudan kredi verme ve ödeme başlatma hizmetleri sunabilecektir.

Ria Turkey Ödeme Kuruluşu A.Ş.’nin Faaliyet İzninin İptal Edilmesine İlişkin Karar

Bu kararla, Ria Turkey Ödeme Kuruluşu A.Ş.'nin, 6493 sayılı Kanun uyarınca aldığı faaliyet izni iptal edilmiştir. Şirket, faaliyet izninin iptalinden itibaren 6 ay içinde tasfiye işlemlerini tamamlamak ve tasfiye sonucunu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na bildirmekle yükümlüdür. Şirketin tasfiye sürecinde, mevcut müşterilerinin hak ve menfaatlerini korumak için gerekli tedbirleri alması gerekmektedir.

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

(HABER MERKEZİ)
Paylaş