havadurum

Rektör Erenoğlu 'Veterinerlik Tıp Fakültesi' müjdesini verdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son beş ay içerisinde oldukça hareketli bir süreci girmiş bulunuyor. Bu sürecin başrollerinden biri ise ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu olduğu bir gerçek. Çanakkale'ye ve üniversiteye dair gelecek planlamalardan bahseden Rektör Erenoğlu, iki fakülte projeleri olduğu ve biri için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

1885

Çanakkale denilince akla ilk gelen kurumlardan biri olan elbette Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Öğrenci şehri olan bir o kadar da üniversite ile iç içe Çanakkale'de; ÇOMÜ, öğrenciler kadar kentlilerin de oldukça önem verdiği bir kurum. Haziran ayında göreve gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu'nun, beş aylık kısa görev sürecini göz önünde bulundurulacak olursak eğer, şimdiden Çanakkale'yi oldukça yeniliğe açık, gelişmeye oldukça hevesli, kentin gerçek anlamda yapıtaşlarından biri olmaya hazır bir üniversite bekliyor. Çanakkale OLAY Gazetesi muhabirleri Seçkin Sağlam ve Dilan Kaynak'ın Rektör Erenoğlu ile görüşme sağlamasıyla beraber, kente, üniversiteye, öğrencilere ve vatandaşlara dair proje ve çalışmalar görüşüldü. Rektör Erenoğlu, görüşmeler esnasında Çanakkale'ye iki fakülte kazandırma düşüncesi içerisinde olduklarını, fakültelerden birinin Veterinerlik Tıp Fakültesi olduğunu açıkladı.

"Türkiye'nin en iyi Veteriner Tıp Fakültesi ve Hayvan Hastanesini yapacağız"

Çanakkale OLAY Gazetesi'ne özel değerlendirmelerde bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ'nün, kent ile ayrı ayrı düşünülmemesi gerektiğini, öğrencilerin, vatandaşların daha çok iç içe olduğu bir kurum haline gelmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtirken, öte yandan da Çanakkalelilere, Biga'ya Veterinerlik Tıp Fakültesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını açıklayarak; "İki tane fakülte projemiz var, bunların biriyle ilgili Burdur'a gittik" diyen Erenoğlu, "Biga-Bandırma havzasında hayvancılık çok iyi, kırmızı et, küçükbaş, büyükbaş yoğun olarak yapılıyor. YÖK Başkanı'ndan talimat aldım; 'Veterinerlik Tıp Fakültesi' kuracağız dedim, o zaman 'Hayvan Hastanesi'ni de Türkiye'nin en iyisini yapacaksınız' dedi. İki tane yer var biri Siirt, devletin orada yatırımı var, iki numarada Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi. İki hafta önce Burdur'a gittik, Rektör Yardımcım, Ar-Ge planlamadan sorumlu koordinatörüm ve Şadan Doğan ile birlikte yerinde gördük. Türkiye'nin en iyisi bu, projelerini aldık, şu anda projeleri çiziliyor. Biga bu konuya sahip çıkacak, üniversite ile birlikte Türkiye'nin en iyi Veteriner Tıp Fakültesi ve Hayvan Hastanesini yapacağız Biga'ya" dedi.

Paylaş