havadurum

Rektör Acer, iki fakülteye dekan oldu!

ÇOMÜ resmi internet sitesinden yapılan açıklamada çok sayıda fakülteye dekan ataması yapıldığı duyuruldu. Atamalarda ÇOMÜ`ye atanan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer`in iki ayrı fakülteye dekan olarak atanması dikkat çekti. Laçiner`in seçim öncesi atandığı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Dinçay Köksal getirildi. Prof. Dr. Abdullah Kelkit de Rektör Acer gibi iki fakülteye birden görevlendirildi.

1151
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin yeni yönetimi dekan atamalarına devam ediyor. Yine çok sayıda fakülteye atama yapan ÇOMÜ yönetimi, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer`i hem İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne hem de Bifa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne rektör olarak atadı. Acer`in hangi görevi yoğunlukla yapacağı merak konusu olurken, üç görevi arasında tabiri yerinde ise mekik dokuyacağı ileri sürüldü. “Paralel ile mücadele” açıklaması ile göreve başlayan Acer`in, bu görevlere atayacak akademisyen bulamadığı iddiaları da ortaya atılsa da Acer gibi Prof. Dr. Abdullah Kelkit`in de iki fakülteye birden ataması yapıldı. Buna göre Prof. Dr. Kelkit, hem Turizm Fakültesi`ne hem de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına atandığı öğrenildi.
 
Laçiner gitti, Köksal geldi
Bilindiği gibi ÇOMÜ`nün eski rektörü Sedat Laçiner, seçimlere kısa bir süre kala kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi`ne atamış ve “yer yapıyor” yorumlarına neden olmuştu. ÇOMÜ`nün yeni yönetimi bu ayrıntıyı da gözardı etmedi ve Laçiner`in yerine Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı`na `vekaleten` Prof. Dr. Dinçay Köksal`ı atadı. ÇOMÜ yönetiminin, son dönemde hızlandırdığı dekan ataması ile ilgili bazı atamaları; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na vekaleten Prof. Dr. Yücel Acer, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na vekaleten Prof. Dr. Yücel Acer, Ziraat Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Metehan Uzun, Turizm Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Dinçay Köksal, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Hidayet Işık , Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Sebahattin Ergün, İletişim Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof.Dr. İsmail Tarhan.
Paylaş