havadurum

Rekortmenler ödüllendirildi

Vali Ahmet Çınar, Biga Ticaret ve Sanayi Odası`nın Ekonomiye Değer Katanlar ve Ekonominin Yıldızları ödül törenine katıldı.

1397
 
Törene Vali Ahmet Çınar’ın yanı sıra Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir, daire müdürleri ile işadamları katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Çınar; “Bugün buradaki program yatırımcı ve iş adamlarımızın hak ettikleri ödüllerin verilmesi açısından çok önemlidir. Biga’ya çok değer veriyoruz. Biga hem Sanayisi hem hayvancılığı ve süt üretimi, hem de Üniversitesiyle her geçen gün gücüne güç katıyor. Artık devletin ticari yatırımı gibi bir program yoktur. Bu iş, iş adamlarının ve yatırımcılarındır. Onlar zaten her anlamda ticareti biliyor ve uyguluyor. Tüm ödül alanları kutluyorum” dedi.
 
Doğan; “Biga, Güney Marmara`nın parlayan yıldızıdır”
Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ise; “Biga, Güney Marmara`nın parlayan yıldızıdır. Burası, hayvancılığın iftihar bölgesi, Türkiye`nin Hollanda`sı dünya çapında markalar çıkaran bir yerdir. Burası, tarımsal üretimde kabuğuna kıran, kalıbına sığmayan bir yer. Burası, sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında markalar çıkaran bir yer. Burası, Türkiye’nin Mobilya, Demir Çelik, Madencilik, Enerji gibi sektörlerinin en parlak isimlerine evsahipliği yapan bir yer. Bir atasözü “Ön teker nereden giderse, arka teker de oradan gider” der. Önden dev sanayi kuruluşlarının zirveye gittiği bu yolda arkadan da un ve yem sektörü, kümes hayvancılığı gibi birçok sektörde devleşerek geliyor. Böyle bir yerde biraz sonra, Biga ekonomisine katkı sunan üyelerimizi ödüllendireceğiz. Yani dolayısıyla Çanakkale ve Türkiye ekonomisine değer katanları ödüllendireceğiz” diye konuştu.
 
“Biga’nın daha fazla gelişmesini istiyoruz”
“Malumunuz Dış ticaret açığı büyük bir ülkeyiz. Turizm gelirleri ve yabancı sermaye girişi de eklense, maalesef cari açık veren bir durumumuz var” diyen Doğan; “İş dünyasının örgütleri olarak, Biga Ticaret Sanayi Odası olarak, ihracatı teşvik edecek biçimde ödüllendirmeleri de bu nedenle önemsiyoruz. Daha çok ihracat yapılsın, daha fazla üyemiz ihracat yapsın istiyoruz. Oda yönetimleri olarak, girişimciyi motive ettiğine inandığımız ödüllendirmeleri, belki istihdam alanında da yapmalıyız. Bunu belki her yıl, üyelerimizin yarattığı istihdam miktarı veya oranıyla değerlendirerek belirlemeliyiz. İnşallah, 2013 yılı faaliyetleri ile ilgili ödül törenimizi yeni, modern, Bigalılara yakışan hizmet binamızda istihdam ödüllerini de katarak yaparız. Biga’nın daha fazla gelişmesi, kalkınması, büyümesi için yapılması gerekenler var. Biganın Tarım ve hayvancılığının daha da gelişmesi istiyoruz. Bunun için sulama kanallarının ıslahı ve eksik barajların tamamlanmasını bekliyoruz. Desteklerin daha fazla artmasını istiyoruz. Biga’nın sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik yönden daha da büyümesini arzu ediyoruz. Bunun için Biga Üniversitesi’nin kurulmasını istiyoruz. Biga’nın Organize Sanayi’sinin daha etkin olmasını istiyoruz. Bunun için doğalgaz sorunun halledilmesini bekliyoruz. Biga’nın Yolcu taşımacılığı ve yük taşımacılığında daha iyi bir halde olmasını istiyoruz. Bunun için Karabiga Limanı’nın yapılmasını bekliyoruz. Biga’nın Mevlana’nın sözüyle önünde ön, sonunda son olmamasını istiyoruz. Biga’nın önünün açılması için ya yol açılmasını, ya da gelişmesinin önünde duranların yoldan çekilmesini istiyoruz. Yol istiyoruz. Deniz yoluyla birlikte demiryolu da istiyoruz” şeklinde konuştu. Biga Ticaret ve Sanayi Odasının Ekonomiye Değer Katanlar ve Ekonominin Yıldızları hakkında yapılan konuşmaların ardından 2012 yılında gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenlere ödülleri verildi.
 
Ödül alan rekortmenler
Biga’da 2012 yılında yüksek düzeyde kurumlar vergisi ödeyen Biga TSO üyeleri şu şekilde;
1-DOĞTAŞ Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim sanayi ve Ticaret A.Ş.
2-Yalçın Tesisat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
3-Mis Yem Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
4-M.Ceyhan İnşaat Nakliyecilik Turizm Ticaret Ltd. Şti.Ê
5-Temizoğulları Hazır Beton İnşaat Nakliyecilik, Turizm, Hayvancılık Tic. ve San. Ltd. Şti.
6-Yalçın Makina Kalıp ve Plastik Sanayi Tic. A.Ş.
7-Petek Akaryakıt İnşaat Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti.
8-Eşelekli İnşaat Nakliyecilik, Pazarlama ve Dış Tic. Ltd. Şti.
9- Üçyol Yakıt, Kuyumculuk, Turizm, İnşaat, Kâğıtçılık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.
10-Köşdere Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş.
 
Biga’da 2012 yılında yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen Biga TSO üyeleri ise şu şekilde:
1- Ahmet Sokullu
2-Necmi Şanlı
3-Lütfü Uygun - Sarraf
4-Yüksel Borazan
5-Zühtü Uygun - Uygun Kuyumculuk
6-Şeref Akyıl
7- Melih Akyıl
8-Erdoğan Yalın - Arkadaş İnşaat
9- Mehmet Yavuzaslan
10-Mustafa Dovan
Paylaş