Rekabet tüketiciye yaradı

Çanakkale merkezde tüp fiyatlarının yüzde 30 oranında aşağı inmesi tüketiciyi memnun etti. Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Bakanı Ali Rıza Berkit; “Kısa süreli indirimler tüketicileri memnun ediyor ama asıl vergilerin indirilmesi gerekir. O zaman vatandaşlar rahat bir nefes alacaktır” dedi.

883
Çanakkale merkezde tüp satışlarında Demirören Grubu’nun aldığı damping kararı, diğer firmaları da harekete geçirdi. Demirören Grubu’nun sattığı Milangaz ve Likidgaz’ın yanı sıra Aygaz, İpragaz  BP tüp de kısa sürede indirime gitti. İndirimlerin bayilerden bizzat alınan tüplerin yanı sıra evlere verilen siparişlerde de geçerli olduğu bildirildi.
 
 
Sektörde ciddi bir rekabet yaşandığını bunun tüketicileri biraz olsun rahatlattığını ifade eden Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Bakanı Ali Rıza Berkit, “Asıl önemli olan vergilerin aşağı çekilmesidir” dedi. Berkit, şunları söyledi; “Tüketici bu durumdan memnun. Temennimiz bu işin uzun sürmesi. Tüketicinin daha mutlu olabilmesi için indirim daha uzun sürmeli. Asıl sıkıntı yaratan vergilerin aşırı yüksek oluşu. Vergilerin azaltılması gerekiyor.  Vergiler azaltılırsa fiyatlarda uzun süreli düşüklük olursa tüketici daha da memnun olacaktır. Rekabetler geçici olarak tüketiciyi memnun eder, vergilerin aşağı çekilmesi daha yararlı olacaktır.”
Paylaş