Rehberlik ve Araştırma Merkezi taşınamaz

4+4+4 yasası ile gündeme gelen imam hatip ortaokullarına yer bulunması amacıyla Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezinin (RAM) bir başka binaya taşınması konusunda Eğitim Sen Çanakkale Şube Yönetimi gündeme taşıdığı duyarlılığı sürdürüyor.

772
Eğitim Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı imam hatip ortaokuluna bir sınıfı doldurmayacak kadar öğrenci kaydı yapıldığını belirterek; “İmam Hatip Lisesi müdürünün odasına bile sığacak kadar az, bir sınıflık öğrenciye İmam Hatip Lisesi bünyesinde her hangi bir yer bulunamamış mıdır? Bunun yerine bu güne kadar, hizmet binası uygun hale getirmeye çalışılarak, her yıl binlerce öğrenciye ve veliye hizmet veren, rahat bir ortamda rehberlik ve danışma hizmetleri sunmaya çalışan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasının boşaltılması kabul edilebilir değildir” dedi.
 
Eğitim Sen Çanakkale Şubesi bir basın toplantısı yaparak, Rehberlik ve Araştırma Merkezinin taşınması ile ortaya çıkacak sakıncaları bir kez daha kamuoyu ile paylaşıp bu durumun devam etmesi halinde ” Milli Eğitim Müdürünün, Çanakkale kamuoyunda Engellilerin önüne engel çıkartan milli eğitim müdürü olarak anılacağını” ifade etti.
 
Eğitim Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı imam hatip ortaokuluna bir sınıfı doldurmayacak kadar öğrenci kaydı yapıldığını belirterek “İmam Hatip Lisesi müdürünün odasına bile sığacak kadar az, bir sınıflık öğrenciye İmam Hatip Lisesi bünyesinde her hangi bir yer bulunamamış mıdır?Bunun yerine bu güne kadar, hizmet binası uygun hale getirmeye çalışılarak, her yıl binlerce öğrenciye ve veliye hizmet veren, rahat bir ortamda rehberlik ve danışma hizmetleri sunmaya çalışan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezinin binasının boşaltılması kabul edilebilir değildir” dedi.
 
Eğitim Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı ”Bu konuyla ilgili olarak sayın valimize açık bir mektup yazarak mevzuat ve öğrenciler açısından durumu açıklamıştık. Şu ana kadar olumlu bir gelişmenin olmadığını gördük ve bir kez daha olayın önemi açısından durumu açıklama ihtiyacı duyduk” değerlendirilmesi yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:”Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası antidemokratik yöntemlerle 4+4+4 yasa değişikliğinin her aşamasında gerekli uyarılarını hem ulusal hem de yerel ölçekte yapmıştır. Basın ve kamuoyu ile defalarca paylaştığımız olumsuz gelişme öngörülerimiz bir bir gerçekleşmeye başlamıştır. Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezinde de yaşananlar da bu olumsuz gelişmelerin bir parçasıdır. Bilindiği üzere son birkaç gündür Rehberlik ve Araştırma Merkezinin hizmet verdiği binadan başka bir binaya taşınarak yerine İmam Hatip Ortaokulu yapılacağı yönünde bilgiler paylaşılmaktadır. Son olarak da resmi olarak taşınması işlemlerinin başlatıldığı yönünde bilgiler sendikamıza ulaşmıştır. İlçeler de dahil İlimizde tek kurum olan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi şu andaki binasında 2008 den beri fiziki koşulları en uygun hale getirilerek İlimizin akademik başarısının artması yönünde katkı sunmuş ve özel eğitime gereksinim duyan vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, okullarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışmış ve çalışmaktadır. Ancak ne olduysa birkaç hafta önce bu hizmet veren kurumun yerinin derhal boşaltılarak Rehberlik hizmetleri yönergesine ve hizmet koşulları hiç uygun olmayan bir yere taşınması yönünde Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talimatlar verildiği bilgisine ulaşılmıştır. EĞİTİM SEN ve bu kurumun hizmetlerinden yararlanan kişiler olarak bu taşınma kararının ideolojik olduğunu düşünüyor ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istiyoruz. Gerek temsil ettiğimiz kitle adına, gerekse tüm bu süreçten mağduriyet yaşayacak binlerce engelli adına engellilerimizin önüne tekrar bir engel çıkaracak olan mevzuata aykırı bu işlemin mahkeme sürecine taşınmadan sizlerin durduracağınıza inanıyor ve talep ediyoruz.”
Paylaş