havadurum

"Regaip kandili kutlu olsun"

369
İslam alemine göre Recep, Şaban ve Ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar 23 Ocak Pazartesi günü başladı. Recep ayının dördüncü günü olan 26 Ocak Perşembe akşamı Regaip Gecesi idrak edilecek. Konuyla ilgili Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu yayınladıkları ortak mesajda, "Hep birlikte idrak edeceğimiz, yardımlaşma, dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı Regaip Kandil`inde, sağlık, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyoruz" sözlerine yer verdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bu kıymetli günde ben de herkes için sağlık, barış, huzur ve bereketli günler diliyorum" ifadelerine yer verirken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, "Bu mübarek günlerin feyzi üzerimize, rahmeti geçmişimize, bereketi evlerimize dolsun inşallah" dedi.
 
"Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyoruz"
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Regaip Gecesi nedeniyle yayımladıkları ortak mesajda, "Mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının tesisi için eşsiz bir fırsat olduğu belirtilen açıklamada, "Regaib Gecesi, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mübarek üç ayların başlangıcının simgesidir. Bu özel aylar ve içinde barındırdığı gün ve geceler, bizlere manevi arınma için fırsat sunarken, aynı zamanda hızla geçen zamanın değerini fark etme imkanı sağlar. Bu özel gün ve gecelerin feyzinden en güzel şekilde istifade etmemiz, büyüklerimizi arayıp sormamız, mümkünse ziyaret ederek hayırlı dualarını almamız, son derece önemli. Hep birlikte idrak edeceğimiz, yardımlaşma, dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı Regaip Kandil`inde, sağlık, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyoruz.
 
Bu duygularla, hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi`nin Regaib Gecesi`ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ediyoruz" sözlerine yer verdi.
 
"Bereketli günler diliyorum" 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yayımladığı Regaip Günü mesajında, "Mübarek üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandilini kutluyor; niyetlerin, duaların edildiği bu kıymetli günde ben de herkes için sağlık, barış, huzur ve bereketli günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.
 
Gödek ikramında bulunuldu
Biga Belediyesi, üç ayların başlangıcı olan Recep ayı ve 26 Ocak Perşembe günü idrak edilecek olan Regaip Kandili dolayısıyla Kapalı Çarşı Meydanı ve Kapalı Pazar Yeri`nde gödek dağıttı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da, gödek pişirilip dağıtılan yerleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti ve gödek ikramında bulundu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle Rahmet iklimi mübarek üç ayların habercisi olan Regaip Kandili`nin arefesinde gödek ikramında bulunduk. Bu mübarek günlerin feyzi üzerimize, rahmeti geçmişimize, bereketi evlerimize dolsun inşallah. Rahmet, bereket ve mağfiret iklimiyle birlikte tüm insanlık için sağlık, huzur ve bereket niyaz ediyoruz" açıklamasında bulundu.
(Nevin Yüksel)
Paylaş