havadurum

Re’sen öğretmen atamaları iptal

Çanakkale’de tepkilere neden olan norm fazlası Re’sen öğretmen atamaları iptal edildi. Atamalara ilişkin sendikaların, yaşanılacak mağduriyetler ve alınması gerekli önlemler noktasındaki görüşleri dikkate alındı.

1219
İlk olarak Eğitim-Sen’in daha sonra da Eğitim-İş Sendikası’nın tepki gösterdiği norm fazlası öğretmen atamalarında yeni bir gelişme yaşandı. Norm fazlası öğretmenlerin atamalarında yaşanılan sorunların dile getirilmesi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti ve Re’sen öğretmen atamalarını iptal etti. Çanakkale’de bazı sendikaların tepkilerine yol açan öğretmen atamalarındaki Re’sen atamalarının iptal edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki günlerde söz konusu atamaların yeniden yapılacağını ifade ettiler.
 
Öte yandan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’a norm fazlası öğretmenlerin atamalarında yaşanılan sorunları içeren bir rapor sunmuştu. Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir de Karataş ile görüşerek söz konusu atamalar ile ilgili yaşanılan sorunları dile getirmişti.
Paylaş