Rapor parası nereye yatar? Rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

1469

Rapor parası, geçici iş göremezlik ödemesi olarak da bilinir ve hastalık, iş kazası veya analık sonucu istirahat raporu alan herkesin cevabını merak ettiği başlıca soruların başında gelmektedir. İşveren maaşınızı ödemez ve ödemeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılır.

Rapor parası nasıl yatar?

Ödeme yapılabilmesi için raporunuzun bitmiş olması ve işvereniniz tarafından rapor için SGK’ya elektronik ortamda çalışmadığınıza dair bildirimin yapılması gerekiyor. Uzun süreli raporlarda işveren rapor bitmeden de biten kısım kadar çalışmazlık bildirimi yapabilir. İşverenin elektronik ortamda çalışmazlık bildirimi yapmasının ardından raporunuzda başka da bir eksik yoksa bildirim tarihinden sonra yaklaşık 7-10 gün içerisinde ödemenizi PTT ya da SGK sisteminde tanımlı banka hesabınızdan alabilirsiniz.

Rapor parası ne zaman yatar?

Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde daha önce bir banka hesabı tanımlaması yapmadıysanız ödemeniz PTT’ye gönderilir. PTT’ye gönderilen geçici iş göremezlik ödemesini ise gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde almanız gerekir. İki ay içerisinde almaz iseniz ödemeniz SGK emanet hesaplarına düşer. Emanete düşen parayı ise aşağıdaki banka hesaplarından birisini tanımlayarak geri alabilirsiniz.

Rapor parası süreci nasıl işler?

Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK’ya tekrar iade edilebilir.(Erhan Taylan)

Paylaş