Ranta can mı dayanır

Kepez’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve bir yurttaşımızın hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından, ortaya çıkan durum tepkilere neden oldu. Öyle ki kazanın gerçekleştiği yerin biraz gerisinde yer alan, trafik işaretlerinin yer aldığı tabelaların bazı reklam görselleri ile kapatıldığı ortaya çıktı. Şimdi soruyoruz; Bir can reklam uğruna mı gitti? Daha kaç can yanacak?

1027
 
 
Çanakkale-İzmir karayolunda son dönemde yaşanan, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının ardından ortaya çıkan bir konu kafalarda soru işaretleri yarattı. Özellikle geçtiğimiz hafta Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde meydana gelen ve bir yurttaşın yaşamını yitirdiği kazanın ardından tüm dikkatler, şehrin giriş ve çıkışlarındaki ana yollardaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğine çevrildi. Ortaya çıkan sonuç ise tam bir skandal....
 
 
Söz konusu ölümlü trafik kazasının ardından kaza yapan aracın sürücüsünün verdiği ifadede yol üzerinde hiç hız sınırı tabelasını görmediğini beyan ettiği ve bunun üzerine adli makamların bölgeyi inceleme altına alındığı öğrenildi. Kaza mahallinde tahkikat yapan adli makam yetkililerinin inceleme alanını genişlettiği ileri sürülürken, Üniversite kavşağında etrafı reklam tabelaları ile çevrili arazide bulunan hız sınırı tabelasının reklam tabelalarının arkasında kaldığından görülmediği ortaya çıktı.
 
Soruşturma kapsamında ise ÇASİAD, Çanakkale Ticaret Borsası ve Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Expotroia Tarım Fuarının organizasyonunda hizmet veren reklam firmasının arazinin etrafına astığı reklam tabelaları, hız sınırı tabelasını kapattığının ortaya çıkmasının ardından söz konusu reklam şirketinin yöneticilerinin ifadesinin alınması konusunda talimat verildiği ileri sürüldü.
Paylaş