havadurum

Protokolle ilaç krizi aşıldı...

Türk Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki ‘İlaç Alım Protokolü’ krizi son yapılan görüşmeyle sona erdi. Son yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığını belirten Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata herhangi bir sorun kalmadığını söyledi. Hastalara muayene ücretinin neden alındığını anlatmaktan dolayı mesleği yapamaz hale geldikleri için de sitemde bulunan Karaata; “Muayene ücretlerini eczacılar yine almaya devam edecek. Bunu istemiyorduk. Bu bizim için çok büyük bir sıkıntı. Çünkü hastaya bunu anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bu yüzden mesleğimizi yapamıyoruz” dedi...

431
 
Türk Eczacıları Birliği Sosyal Güvenlik Kurumu`yla anlaşmaya varırken, yeni sözleşme 1 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli olacak. Geliri 600 bin TL`ye kadar olan eczanelerin iskonto oranı sıfırlanırken, eczanelere reçete başına 25 kuruş ödenecek.  Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata, son yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığını ve herhangi bir sorun kalmadığını söyledi. Sözleşmenin 3 yıl geçerli olacağını ifade eden Karaata; “Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu nihayet anlaşmaya vardı. Hastaların ilaç almasında bir sorun yok. Yeni sözleşme metni basılacak ve hastalar kendi paralarıyla ilaç almayacak. Eczacılar anlaştıkları için ilaç vermeye devam edecekler. Şu an bir sorun yok. Sayın bakan bu konuda gerçekten vatandaşın mağdur olmaması için özveriyle çalıştı” dedi.
 
“Muayene ücretini anlatmaktan mesleğimizi yapamıyoruz”
Hastalara muayene ücretinin neden alındığını anlatmaktan dolayı mesleği yapamaz hale geldiklerini kaydeden Karaata; “Eczacılar daha iyisi olsun istiyorlardı. Çünkü, eczacıların karlılıkları ciddi bir şekilde azalmıştı. Kendimizi korumak zorundaydık. Ama yine muayene ücretlerini eczacılar yine almaya devam edecek. Bunu istemiyorduk. Bu bizim için çok büyük bir sıkıntıydı. Çünkü hastaya bunu anlatmakta güçlük çekiyoruz. Hastaya ilacın kullanımı ile yan etkilerini anlatacağımıza şu kadar muayene olmuşsunuz bu kadar ücret var şeklinde bunları anlatmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden mesleğimizi yapamıyoruz” diye konuştu.
Paylaş