havadurum

Projeleriyle Türkiye 1.`si oldular

İlköğretim kurumlarında kaliteyi arttırmak, öğrencilerin bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmak, bilimsel ve teknolojik faaliyetleri teşvik etmek amacıyla, TÜBİTAK ve MEB ortaklaşa yürüttüğü Bu Benim Eserim-Matematik ve Fen Bilimleri Projesi çalışmaları kapsamında, Çanakkale bir ilke imza attı.

1311
100 binin üzerinde projenin katıldığı yarışmada Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu “Balkabağı Kabuğundan Sunta” adlı projeleriyle Türkiye 1.`si oldu. Büyük başarı nedeniyle proje danışman öğretmeni Candan Kafalı ve öğrenciler Ezgi Tekin ile İpek Su Taşkır tebrik edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın talimatıyla Strateji Dairesi Birimi Şube Müdürü Mehmet Atik Ekin’in başkanlığında kurulan İl Çalışma Kurulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Gülşah Cebeci ve Matematik öğretmeni İsmail Satmaz ile ilçelerdeki koordinatör öğretmenlerin organizasyonuyla il genelinde 16580 öğrenciye bilgilendirme toplantıları ve proje hazırlama teknikleri konusunda seminerler düzenlendi.
 
 
Çanakkale ilinde 489 projenin hazırlandığı Bu Benim Eserim proje çalışmasında 12 proje Eskişehir’de düzenlenen proje sergisinde Çanakkale ilini temsil etti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TÜBİTAK Bilim Kurulu Heyetinin değerlendirmesi sonucunda Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu “Balkabağı Kabuğundan Sunta” adlı proje Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. 07-09 Mayıs tarihlerinde Ankara’da İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Mehmet Atik Ekin’in katılımlarıyla Ankara Final sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi. Ankara Final sergisinde ilk 50’ye kalarak Türkiye 1.`si olan proje danışman öğretmeni Candan Kafalı ve öğrenciler Ezgi Tekin ve İpek Su Taşkır başarılarından dolayı tebrik edildi.
Paylaş