Proje sergisi görücüye çıktı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Ağadere Hastanesi ve Şehitliği Fikir Projesi Sergisi beğeniye sunuldu.

304
Serginin açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu`nda, 21 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan sergide yarışmada dereceye giren projelerin de yer alacağı 27 eser sergilenecek.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, projenin gayesinin Ağadere Hastane Şehitliği`nin ihya edilerek, ecdadımızın yazdığı şanlı tarihi yerinde öğretmek olduğunu ifade ederek, “18 Mart 1915 tarihinde deniz zaferini kazandık, dolayısıyla biz bu zaferin önemini gelecek nesillere aktarabilmek maksadıyla Gelibolu Milli Parkı’nı ilan ettik. Gelibolu Milli Parkı bizim Bakanlığımızın uhdesinde, dolayısıyla biz buradaki bütün şehitlikleri ihya ettik. Bildiğiniz üzere son zamanlarda da Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi adıyla muhteşem bir canlandırma merkezini de tamamladık” dedi.
 
Canlandırma merkezinin resmi açılışının yakında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını ve ziyarete açılacağını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Tabi bu arada Gelibolu Yarımadasındaki her taraf şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş dolayıyla orada bilhassa Eceabat tarafında Dur Yolcu yazan yerde, hastane vardı yaralılar oraya gelirdi, tedavileri yapılıp tekrar harbe girerlerdi.  Ama pek çoğu da maalesef orada hayatını kaybeder şehit düşerdi. Orada sadece Ağadere Hastanesi`nin bulunduğu yerde 3 binden fazla şehidimiz yatıyor. Ama şehitler bildiğiniz üzere ölmüyor. Özellikle hem onların ruhlarını şad etmek hem de gelecek nesillere bu vatanın nasıl müdafaa edildiğini, bizlere nasıl teslim edildiğini, ne zor şartlarda canları pahasına bu vatanı bizlere nasıl sunduğunu gelecek nesillere hatırlatmak maksadıyla Ağadere Hastanesi ve Şehitliği Fikir Proje Yarışması hazırlandı” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından serginin açılışını gerçekleştirdi.
Paylaş