havadurum

Polis bu kez önlemini aldı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`nün çeşitli birimlerinde görevli sivil polislerin, önceki akşam eylem sırasında yelek giydikleri görüldü. Bu durum, geçtiğimiz günlerde AKP İl Binası önündeki eylem sırasında bir çevik polisinin, sivil polisin yüzüne biber gazı sıkmasının ardından polislerin bu kez önlem aldığı şeklinde yorumlandı.

732
Çanakkale`de geçtiğimiz günlerde yapılan ve AKP il binası önünde polis ile eylem yapan grup arasında yaşanan arbedenin ardından da polisin, bibergazlı sert müdahalesinın yaşandığı eylem, emniyet mensupleri için de “ders” niteliğindeydi. Öyle ki, eylem sırasında biber gazlı müdahalede, bir çevik kuvvet polisinin, sivil polis memurunun yüzüne “hedef gözeterek” iber gazı sıktığı iddialarının ardından, sivil polis memuru fenalaşmış ve eyleme katılan doktorun yardımı ile sağlığına kavuşmuştu. Çevik kuvvet polisinin sivil polisi tanımaması nedeni ile ortaya çıkan “Polisin polise müdahalesi” durumunu bir daha yaşamamak için, sivil polislerin polis yeleği giyerek eylemdeki görevlerini almaları dikkat çekti.
 
Bakan da uyarmıştı
İçişleri Bakanı Muammer Güler imzasıyla Temmuz ayı içinde valiliklere yazı gönderildiği öğrenilmişti. Ulusal basında yer alan yazıda Bakan Güler, “Ancak son günlerde meydana gelen olaylara müdahale eden bazı sivil polis memurlarımızın, mevzuatta sayılmış araç ve gerecin dışında farklı araç ve materyaller kullanmak suretiyle teşkilatımıza yakışmayan tutum ve davranış içerisinde bulundukları, ayrıca, eylemci kişi ve gruplara tepki gösteren bazı kişi ve grupların da ellerinde sopa, pala gibi materyallerle eylemcilere saldırıda bulundukları görülmüştür. Bu ve benzeri olayların ve görüntülerin tekerrür etmemesi amacıyla toplumsal olaylarda görev alan ve cop taşıyacak olan sivil personelimizin, polis olduğunu gösteren polis yeleğini mutlaka giymeleri ve mevzuata uygun araç gereçlerle görev yapmalarının sağlanması gerekmektedir" demişti.
Paylaş