havadurum

Plajsız deniz turizmi olmaz...

Turizm kenti olma yolunda mesafe kat eden Çanakkale yaz aylarında istediği potansiyeli yakalayamıyor. Turizmci Celal Karakaş, kongre merkezine verilecek önemin turizmde çağ atlatacağını vurguladı.Çanakkale turizm potansiyeli ve gelişme planları üzerine açıklamalar yapan Karakaş; “Yazın Çanakkale’de deniz turizmi yapılıyor. Ama gelen misafirlerimiz denize sokacağımız plajlarımız yok. Bu insanlar için her zaman gidip gezeyim olmaz. Denize girmek ister dinlenmek ister. Şu an böyle bir ortam var mı? Maalesef yok. Böyle bir alt yapı yok. Denizden yararlanma imkanı çok kısıtlı. Nerede denize girecekler. O zaman konaklama sayısını arttıramıyorsun”dedi...

775
“Kongre turizmi başlamalı”
Kongre turizminin Çanakkale turizmi için çıkış noktası olduğunu bildiren Sarıçay Otel sahibi Celal Karakaş; “Çanakkale de bu toplantı merkezi mutlaka kazandırılmalıdır. Çanakkale bunu yapabilir. Turizm her anlamda çağ atlar” dedi.
 
Çanakkaleli turizmci Celal Karakaş yaptığı iki tespitle kent turizminin durumunu gözler önüne serdi. Kongre merkezini Çanakkale’ye çağ atlatacak yatırım olarak tanımlayan Karakaş, yaz aylarında turistlerin denize gireceği plajı olmamasını da büyük eksiklik olarak nitelendirdi.
 
“Turistlerin denize gireceği yer yok”
Çanakkale turizmini değerlendiren Sarıçay Otel sahibi Celal Karakaş, yaz turizminin denize girilecek plajların olmaması nedeniyle gelişemediğini ifade etti. Çanakkale’nin turizm potansiyelini kullanamadığını bildiren Karakaş; “Turizm anlamında burada hem kültür hem doğa turizmi yapmak mümkün. Ancak bu konuda alt yapı çalışmaları yetersiz. Yazın Çanakkale’de deniz turizmi yapılıyor. Ama gelen misafirlerimiz denize sokacağımız plajlarımız yok. Bu insanlar için her zaman gidip gezeyim olmaz. Denize girmek ister dinlenmek ister. Şu an böyle bir ortam var mı? Maalesef yok. Böyle bir alt yapı yok. Denizden yararlanma imkanı çok kısıtlı. Nerede denize girecekler. O zaman konaklama sayısını arttıramıyorsun. Bu oran 1.4 olarak kalıyor. İnsanları daha fazla tutmak için bir şeyler yapılmalı” dedi.
 
Karakaş şunları söyledi; “Bir gün Gelibolu yarımadası, bir gün Troia antik kenti, bir gün Kazdağlarına götürüyoruz. Ama deniz istedi mi? Gidecek yer yok. Tek seçenek belediye plajı. Bu çok önemli. Otellerin kendine ait plajı olmayabilir ama şehrin ortak kullandığı plajı olmalı. Çok ilginç Haziran ve Temmuz ayları Çanakkale’nin turizm açısından yüksek olduğu aylar değil. Nisan, Mayıs ayları daha yüksek. Çünkü okul gezileri tarihi yarımda gezileri daha fazla gerçekleşiyor. Yazın en güzel olduğu dönemlerde Çanakkale de yaz turizmi çok fazla olmuyor. Turistlerin denize gireceği yerlerin olmaması nedeniyle bu ortaya çıkıyor.”
 
“Kongre turizmi başlamalı”
Kongre turizminin Çanakkale turizmi için çıkış noktası olduğunu bildiren Sarıçay Otel sahibi Celal Karakaş; “Çanakkale de bu toplantı merkezi mutlaka kazandırılmalıdır. Çanakkale bunu yapabilir. Turizm her anlamda çağ atlar” dedi.
 
Karakaş şunları söyledi; “Sağlık alanında, şirket toplantıları anlamında kongre turizmi mutlaka başlatılmalıdır. Kışın doluluğun artması için bu turizme ihtiyacımız var. Bir kongrede 5000 kişilik bir turizm hareketi Çanakkale de olumlu etki yaratır. Ama böyle bir salonumuz yok. Kongre merkezinin yaşaması için; ulaşım, beş yıldızlı otel ve kongre merkezi saç ayağı gibi olmalı. Burada olmazsa olmazımız toplantı merkezidir. Çanakkale’ye bu toplantı merkezi mutlaka kazandırılmalıdır. Çanakkale bunu yapabilir. Turizm her anlamda çağ atlar.”
Paylaş