havadurum

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden AKP’ye tepki

AKP`nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programını sürdürüyor. Daniş, önceki akşam Pir Sultan Abdal Kültür Derneği`ni ziyaret etti. Burada tepkiyle karşılanan Daniş, içeride zor soruların muhatabı olurken, dışarıda protesto vardı. Daniş`in elini sıkmayan Pir Sultan gençleri, yardımcılarının ikramını da kabul etmediler.

1900
 
Seçim süreci yaklaştıkça siyasi hareketlilikler de artıyor. Adaylar görüş ve öneri paylaşımları ile destek isteme amacıyla düzenledikleri toplantılarına devam ediyorlar. AKP Milletvekilliği devam ederken, Çanakkale Belediye Başkanlığı`na aday olan Mehmet Daniş de ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği`ni Çanakkale Cemevi`nde ziyaret eden Daniş, burada beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi gençlerin büyük tepkisi ile karşılaşan Daniş, özellikle Gezi Parkı olayları, bu olaylarda hükümetin tutumu ve Ali İsmail Korkmaz başta olmak üzere bu olaylar sırasında hayatını kaybeden gençler konusunda zor soruların muhatabı olmak durumunda kaldı. AKP iktidarını sert sözlerle eleştiren gençler, Daniş`e zor anlar yaşattılar.
 
 
Elini sıkmadılar, ikramını kabul etmediler
Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu ve bazı meclis üyesi adaylar ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği `ne giden Daniş`in, burada gençlere uzattığı el karşılık bulmadı. Daniş`in yardımcılarının dernek üyelerine yönelik ikramları ise geri çevrildi. Gördüğü tepki karşısında şaşıran Daniş`in yardımına ise ziyarete onunla birlikte katılan Kadın Kolları Başkanı yetişmek istedi. Ancak dernek üyeleri ile kısa süreli tartışma yaşayan İskenderoğlu ve avukat Zeki Tezel`in girişimleri de sonuçsuz kaldı. Dernek üyeleri, Dersim katliamı konusundaki AKP hükümetinin tavrı, İstanbul`a yapılacak ve isminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacağı yönündeki ifadeler konusunda eleştirilen Daniş`e bir eleştiri de Kazdağları için geldi.
 
 
“Suyumuzu ve Kazdağları’nı vermeyeceğiz”
Çanakkale`de fosseptik kokusu olduğunu her fırsatta dile getiren, yeşil ve sosyal alanları artıracağını vadeden Daniş`e "Öyle ise Çanakkale`de doğa katliamı yapan altın arama şirketlerine neden sahip çıkıyorsunuz. Neden onlarla iş birliği yapıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Çanakkale`de özellikle Kazdağları ve kentin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su havzası üzerindeki altın arama çalışmaları hatırlatıldı. Çanakkale`de doğa katliamı yapıldığını dile getiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Çanakkale halkının bu bilinç ile AKP oy vermeyeceğini ifade ettiler. Daniş`e eleştiriler sadece Cemevi`nin içi ile de sınırlı kalmadı. Dışarıda da protestolar vardı.
 
Paylaş