havadurum

Pide fiyatlarına zam yolda

Çanakkale de Pide fiyatları belirlendi. Çanakkale Gazinocular ve Lokantacılar Odası 300 gram pidenin fiyatını 1.25 lira olarak önerecek. Ramazan ayı süresince pidelerde Tarım ve köy işleri bakanlığının belirlediği standartlarda üretilen unlar kullanılacak...

414
Çanakkale`de pideye üç yıl aradan sonra zam yapıldı. Çanakkale Gazinocular ve Lokantacılar Oda Başkanı Selahattin İş, üretim maliyetlerinde artış olduğu için az da olsa zam yaptıklarını bildirdi. Başkan İş, ekmekte olduğu gibi pide içinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda fabrikalarda üretilen unların kullanılacağı ifade etti.
 
“300 gram pide 1.25 lira”
Çanakkale de son üç yılda pideye zam yapılmadığını ifade eden Çanakkale Gazinocular ve Lokantacılar Oda Başkanı Selahattin İş, “Ancak tüm giderlere gelen zam ve diğer illerde Edirne, Balıkesir, Tekirdağ, Bursa da yaptığımız araştırmaya göre orada yeni fiyatlar verilmiş. Fırıncıların 250 gram pide için 1.00 lira talebi komisyona geldi. Komisyon olarak 300 gram pideyi 1.25 lira yaptık” dedi. Başkan İş şunları söyledi; “250 gram pidenin iyi ve kaliteli olmayacağını tespit ettik. Esas pidenin 300 gram olması gerekiyor. 300 gram pide 1.25 olarak fiyat verdik. Fakat çift pide yapmak isteyenler için 550 gram pide 2.00 lira olarak belirledik. Tüm oda başkanları komisyon olarak ortaklaşa verdiğimiz en son çıkan karar bu. Sayın valimiz ve belediye başkanımızın görüşünü alacağız. Tekrar birlik olarak odalara yazı yazacağız. Fırıncılara da toplantıda yeni çıkan pide fiyatları dağıtılacak.”
 
“Pideler yeni undan yapılacak”
Ramazan pidelerinin de yeni düzenleme kapsamında üretilen unlardan yapılacağını ifade eden Başkan İş; “Pide ve ekmekler şimdiye kadar Tip 650 ekmeklik buğday unundan yapılıyordu. Biz aldığımız kararda yeni çıkan yasaya göre uygulansın ibaresini koyduk. Tarım ve Köy İşleri bakanlığı imalat yapan un fabrikalarına genelge gönderdi. 1 Temmuzdan itibaren çıkacak olan unları fabrikalar yeni düzenlemeye göre yapacak. Fırıncılar hiçbir şey yapmayacak. Fabrikadan bakanlığın verdiği uygulamaya göre unlar yapılacak. Unun kepek oranı istenen düzeye ayarlanacak. Bundan sonra yeni çıkacak olan pideler de o undan yapılacak. Şimdiye kadar ekmek nasıl yapılıyorsa yine unu fabrikalar ayarlayacak. Fırıncıda o unlara göre hem ekmek hem pide üretecek” dedi.
Paylaş