Perinçek "Vatandaşlarımız için binlerce çok katlı mezar"

752

  Emekli Öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, hükümet tarafında imar affını getiren ‘İmar Barışı’ yasasını eleştirdi. Çağdaş ülkelerin hiçbirinde böyle bir yasanın çıkartılmadığını belirten Perinçek, yasa ile binlerce temeli hatalı atılmış binaya af getirileceğini açıkladı. Affın Çanakkale içinde geçerli olduğunu dile getiren Perinçek; “Zaten binalarının yüzde 75 i alüvyon dolgu üzerinde olan bir kentiz. Bir de buna kaçak yapılara çıkacak af eklenecek” dedi.

 
“İmar affı bahane, devlet kasası tam takır”
İstanbul’da çöken bina görüntüleri üzerine imar affıyla ilgili açıklamada bulunan Prof. D. Perinçek; “Çöken binamı dersiniz? Sistem çöküyor sistem. Usta, mühendis geçinip kuralları hiçe sayanlara doğanın dersi. ‘İmar Barışı, İmar Affı 2018 Ruhsatsız ve İlave Yapısı Olanlar | İmar Barışı İşlemlerini İçin Arayın...’ Yıkılan binanın temeli hatalı ve üst kat kaçak. İmar barışı böyle yüzlerce binaya af getiriyor. Bu af ne getiriyor dersiniz. Vatandaşlarımız için binlerce çok katlı mezar. Araştırın görün bakalım çağdaş ülkelerde böyle imar affı hiç çıkarılmış mı? Aslında imar affı bahane, devlet kasası tam takır. Af, kıldan yağ çıkarmaya çalışanların buluşu.
 
“İmar affı Çanakkale içinde geçerli”
Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? İmar affı Çanakkale içinde geçerli ve binalar güçlü olsun olmasın af ile hepsine yapı izni verilecek. Biz kuzeyimizde ve güneyimizdeki iki ana fay kuşağının ortasındayız. Zaten binalarının yüzde 75 i alüvyon dolgu üzerinde olan bir kentiz. Bir de buna kaçak yapılara çıkacak af eklenecek. Bu affı ve olacakları engellemek imkansız ama en azından uyaralım diye düşünüyorum. Belki yazılanlara kulak verir ve ona göre tedbir alırız.
(Eren Aşnaz)
Paylaş