Perinçek, merkez, Çan, Biga ve Bayramiç için uyardı; "Deprem öncü olabilir..."

1837

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem, Ege ve Marmara illerinde hissedildi. Çanakkale`de de korkuya neden olan deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, depremin boyutları kısa sürede ortaya çıktı. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6 olarak kaydederken, Kandilli Rasathanesi ise 6.8 olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi. Saat 14.51`de ve yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem başta İzmir`in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri olmak üzere birçok ilçede yoğun bir biçimde hissedildi. 

İzmir`deki görüntüler korkunç!
Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkılan bina görüntüleri ile Seferihisar`da deniz taşkını görüntüleri depremin boyutlarını ve etkisini gösterdi. Depremin ilk saatlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20`ye yakın binanın yıkıldığı ihbarı var" açıklamasında bulunurken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; "Sahil bölgelerini su aldı. Denizdeki balıkçılarımıza ulaşamıyoruz, sayılarından haberimiz yok. Ne oldu bilmiyoruz. Kargaşa var. Akşam kriz masasında göreceğiz" dedi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ; "Bayraklı`da iki kişi hayatını kaybetti" dedi. 
Perinçek, "Güvenli olmayan binalardan uzak durun"
Deprem Çanakkale`de de oldukça yoğun bir biçimde hissedildi. İnsanlar kısa sürede kendilerini ev ve iş yerlerinin dışına atarak güvenli alanlarda bekledi. Depremle ilgili ilk değerlendirme, ÇOMÜ`den emekli Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek`ten geldi. Depremin öncü olabileceğini ifade eden Perinçek "Çanakkale halkına uyarımdır. Özellikle Çanakkale, Çan, Biga, Bayramiç için uyarıyorum. Bu deprem öncü olabilir, depremin artçı sarsıntılara da devam edecektir. Güvenilirliği olmayan binalardan uzak durunuz" dedi. Perinçek, "Deprem Seferihisar ve İzmir güneyinde 6.6 yada 6.8 büyüklükte. Bu depremin ana şok olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olacaktır. Hasarlı evlerden uzak durulması önerilmektedir. Halkımıza geçmiş olsun" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş