Pembe giysili yürüyüş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Kanserle Savaş Topluluğu, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşireliği, Kent Konseyi Kadın Meclisi ortaklaşa "Meme Kanseri Farkındalık" yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılımcılar pembe tişörtlerle, fularlarla veya pembe giysilerle katıldı.

811
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Kanserle Savaş Topluluğu ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşireliği Kent Konseyi Kadın Meclisinin ortaklaşa düzenledikleri "Meme Kanseri Farkındalık" yürüyüşü eski Salı pazarından başladı. İnönü Caddesinden Cumhuriyet meydanına gelen grup meme kanserine dikkat çekmek için sloganlar attılar.
 
 “Mamografi çektirmek önemli”
Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşte konuşma yapan ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Tuna “Yapılan araştırmalar da, dünyada 8 kadından 1 inde meme kanseri olduğunu, Kadın olmanın östrojen hormonunun fazla olmasının, 11 yaşından önce adet görmenin, 50 yaşından sonra menapoza girmenin, Hiç doğum yapmamış olmanın, İlk doğumunu 35 yaşından sonra yapmanın, Hiç emzirmemiş olmanın, Ailesinde meme ve bağırsak kanseri, doğum kontrol hapını menapoz döneminde hormon tedavisini 5 yıldan fazla alan, Sebze-meyve tüketimi az, şişman,  sigara içen kadınların risk taşıdığı belirlenmiştir. Bu nedenle kadınların; 20 yaşından itibaren her ay meme muayenesini düzenli yapmaları,  doktor muayenesini her yıl yaptırmaları, 40 yaşından sonra mamografı çektirmeleri önemlidir” dedi.
 
“Kanseri erken yakalayalım, farkına varalım”
Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal da; “Sağlıklı kadın- sağlıklı anne olmak için; özellikle kadınlarda görülen meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bu yürüyüşü düzenledik. Dünyada 8 kadından birinde meme kanseri olduğunu biliyor muyuz? Bu yıl mamografi çektirdiniz mi? Kendi kendimize muayene yapıyor muyuz? Bu sorularla kanseri erken yakalayalım, farkına varalım” dedi.
Paylaş