Pehlivanlar Çardak’ta boy gösterecek

Çardak’ta bu yıl 290’ıncısı düzenlenecek Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri, 26 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Güreş severlerin büyük ilgi göstermesi beklenen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ve kortej yürüyüşüyle başlayacak.

1048

Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri, asırlardır süregelen bu gelenekle bir kez daha Çardak’ta hayat bulacak. Güreş severlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen bu büyük buluşmada, başpehlivanlar er meydanında kıyasıya mücadele verecek. Güreş etkinliği saat 11.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından 11.45’de burada bulunan katılımcılarla güreş alanına kortej yürüyüşü yapılacak.

Kılıç’tan yağlı güreşlere davet

Bu yıl 290’ncısı yapılacak olan Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri, 26 Ağustos Pazartesi günü Çardak’ta gerçekleştirilecek. Tarihi yağlı güreşlerin güreş ağalığını üstlenen iş insanı Turgay Kılıç, tüm Çanakkalelileri, Çardak Çamlık’a davet etti. Kılıç, “Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin daha uzun yıllar sürdürülebilmesi için ve güreş liglerine katılabilmesi için Ağalık görevini üstlenmiştik. Bu süreçte bizlere destek olan, bu kültürel mirasımızın devam etmesi için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 290’ncısı düzenlenecek olan güreşlerimizi izlemeye, tüm Çanakkaleli hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

Çardak Belediye Başkanı’ndan güreş severlere davet

Çardak Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada, tarihi güreşlerin önemine dikkat çekerek, tüm güreşseverleri bu eşsiz organizasyona davet etti. Başkan, Çardak Yağlı Güreşleri’nin sadece sporun değil, aynı zamanda Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Müsabakalar canlı yayında

Bu yılki güreşler, Tek Rumeli TV ve Çanakkale TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Tüm Türkiye, tarihi Çardak Yağlı Güreşleri'ni ekran başında da takip edebilecek. Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan müsabakalar, Türk güreşinin geleneğini ve heyecanını bir kez daha gözler önüne serecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş