havadurum

Pazarda 3, tarlanın yanında 7 lira...

Çanakkale-Bursa karayolu üzerinde kurulan meyve tezgahlarında satılan kirazın fiyatı herkesi şaşırtıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Umurbey kirazı fiyatıyla cep yakıyor. Lapseki’ye bağlı Umurbey beldesi sapamağına gelmeden önce meyve üreticileri tarafından kirazın kilosunun 7 liradan satılması tepkilere yol açıyor. Dünyaya Umurbey kirazı olarak tanıttığımız kiraz, tarlanın yanı başında satış yapan bazı uyanık üreticilerin fahiş fiyat uygulaması nedeniyle zarar görüyor.

830
Üreticinin direkt satış yaptığı noktalardaki ucuzluk tarih mi oluyor?
Üreticinin direkt satış yaptığı bu noktalardaki fiyatların pazara göre daha uygun olması gerçeği de artık tarih oluyor. Üreticilerin bu tavrı şaşkınlık yarattı. Üreticinin bu şekilde tarlasının hemen yanında satışa sunduğu ürünlerin Pazar fiyatlarından daha uygun olması genel temayül iken böylesi bir fahiş fiyat uygulamasını yol fırsatçılığı olarak değerlendirildi.
 
 
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Umurbey kirazı fiyatıyla cep yakıyor. Lapseki’ye bağlı Umurbey beldesi sapamağına gelmeden önce meyve üreticileri tarafından kirazın kilosunun 7 liradan satılması tepkilere yol açıyor. Dünyaya Umurbey kirazı olarak tanıttığımız kiraz, tarlanın yanı başında satış yapan bazı uyanık üreticilerin fahiş fiyat uygulaması nedeniyle zarar görüyor. Yol kenarındaki tezgahlarda Umurbey kirazının fiyatının yüksek olması dudak uçuklatırken, söz konusu bölgede herhangi bir denetimin olmaması da ayrı bir tartışma konusu oldu.
 
Çarşıda pazarda kilosu 3 liradan satılan kirazın, Umurbey yakınlarında 7 liraya ulaşması şaşkınlık yarattı. Bursa istikametine giden çok sayıda aracın durup alışveriş yaptığı yol kenarında yaşanan bu olumsuz manzara sektörde kötü bir imaj bırakırken, alışveriş yapan bazı tatilciler de kirazı yüksek fiyattan satan üreticilere tepki gösteriyor. Üreticinin bu şekilde tarlasının hemen yanında satışa sunduğu ürünlerin Pazar fiyatlarından daha uygun olması genel temayül iken böylesi bir fahiş fiyat uygulamasını yol fırsatçılığı olarak değerlendirildi.
Paylaş