Partiler son viraja giriyor

7 Haziran tarihinde gerçekleşecek ve “yeni anayasa”, “başkanlık sistemi” gibi ülkenin kaderine etki edecek konular ile ilerleyen 2015 genel seçimleri sürecinde partiler için son viraj yarın dönülüyor. Partiler yarın kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu`na sunacaklar. CHP dışındaki tüm partilerin adayları yarın belli olacak. Yarın mesai saati bitimine kadar verilecek aday listelerinin açıklanmasının ardından tüm siyasi partilerde seçim startı da verilmiş olacak.

659
Çanakkale`de 32 aday adayı ile en çok ilgi gösterilen parti olan AKP`de, İstanbul Milletvekili Bülent Turan`ın aday gösterilebileceğine dair iddialar sürerken, aday adayları da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Teşkilat temayülü ile başlayan, STK temayülü ve kamuoyu araştırmaları ile devam eden AKP aday adaylığı sürecinde yarın, 28 aday adayı elenecek.
 
29 Mart`ta yapılan önseçimlerle birçok ilde adayını belirleyen CHP, seçim startını verdi. Bu haliyle rakiplerinden 10 günlük bir farkla seçim sürecine giren CHP, Çanakkale`de birinci parti olmayı hedefliyor. 1`inci sırada Avukat Muharrem Erkek`e, 2`inci sırada ise Bülent Öz`e şans veren CHP delegesi, genç yüzleri ile seçmenin karşısına çıkacak.
 
MHP`de yine `ithal aday` tartışması sürüyor. 2011 genel seçimlerinde Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu ile seçimlere giren ve milletvekili çıkaramayan MHP`nin, bu kez de eski MYK üyesi Salih Dilek ile seçimlere gireceği iddiaları gündeme geldi. Geçen dönem `ithal aday` eleştirileri alarak oy kaybı yaşayan MHP`nin nasıl bir karar vereceği merak konusu.
 
Halkların Demokratik Partisi`ne olan ilgi her geçen gün artıyor. İki dönemdir bağımsız adaylarla meclise giren HDP bu kez, parti olarak seçime girme kararı aldı. “barajı aşma” hedefi ile hareket eden HDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu daha da yükselterek, meclise girmeyi amaçlıyor. HDP, özellikle Demirtaş`ın “Seni başkan yaptırmayacağız” çıkışı ile son dönemin en çok konuşulan partilerinden biri.
Paylaş