havadurum

"Pandemiden en çok turizm etkilendi"

582
Turizm sektörünün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılar ve yeni başlayacak turizm sezonu ile ilgili fikir alışverişinin yapıldığı görüşme Kolin Hotel`de gerçekleşti. COVİD-19 Pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini ifade den Karadağ, "bizde Gelecek Partisi olarak ülkemizde ilk vakanın çıktığı 11 Mart tarihinin hemen akabinde turizmde acil eylem planımızı açıkladık" dedi. Karadağ açıklamasında; "Gelecek Partisinin Türk siyasi hayatına soktuğu gölge kabinede kültür ve turizm bakanlığının karşılığı olan Kültür ve Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanlığı`nın yüklediği sorumluluk gereği turizmcilerimiz ile sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Malum dünyayı sarsan COVİD-19 Pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında turizm geliyor. Bizde Gelecek Partisi olarak ülkemizde ilk vakanın çıktığı 11 Mart tarihinin hemen akabinde turizmde acil eylem planımızı açıkladık" ifadelerini kullandı. 
 
Hükümet tarafından atılması gereken adımları kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Karadağ; "Hükümet paylaştığımız konulardan bazılarını eksik uyguladı bazılarını ise hiç uygulayamadı. Bu anlamda biz yetmez ama evet dedik. Seyahat acentalarımız ile ilgili ivedi atılması gereken adımlar vardı onları da kamuoyumuzla paylaştık. Çanakkale`de turizmin geldiği noktayı ve Çanakkale turizmini daha da ileriye taşımak için yapılmasını gerekenler hususunda görüşlerimizi paylaştık. Turizm ülkemiz için bacasız sanayidir. Bu anlamda sektöre verilen desteklerin artarak devam etmesi hususunda görüşümüzü beyan ettik, etmeye de devam ediyoruz" dedi. 
 
Karadağ açıklamasında; "Türkiye Otelciler Birliği Çanakkale temsilcisi Sn. Mehmet Satar`a nazik misafirperverliğinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Kendisi Çanakkale için bir değer, Çanakkale`nin ilk 5 yıldızlı otelinde genel müdürlük görevinde bulunuyor olması da Çanakkale`miz için şans" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş