havadurum

Özüren, direnmeye devam ediyor

Kurşunlu Köyü`nde feldspat madenine karşı başlattığı açlık grevi ile ilgi odağı olan ve köyünün sesini duyurmayı başaran Bülent Behçet Özüren, `kısmen` de olsa ikna edildi. Özüren, kendisini yakmaktan vazgeçtiğini ifade ederek, bölgede heyelan tehlikesi olduğunun altını çizdi ve, “Maden şirketinin faaliyeti durdurulana kadar, ya da Kurşunlu Köyü başka bir yere taşınana kadar çadır kampında hukuki eylemimi devam ettireceğim” dedi.

1476
 
Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde bulunan feldspat madeni nedeni ile süren mücadele hızla devam ediyor, son olarak köy sakinlerinden Bülent Behçet Özüren`in açlık grevi ile başlayan süreçte yeni gelişmeler yaşanıyor. “Daha önce 7 Kasım`a kadar bir gelişme olmaz ise kendimi yakacağım” diye açıklama yapan Özüren, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ın talimatı ile köye giden Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya`nın çabaları ile “Kendini yakmaktan vaz geçti.” Bayramiç Devlet Hastanesi`nden taburcu olduktan hemen sonra maden sahasının yanındaki çadırına geri dönen ve eylemine kaldığı yerden devam etmeye başlayan Özüren`in sağlık durumunın iyi olduğu öğrenilirken, önceki gün Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin`in köye gelmesi ile Kurşunlu Köylüsü de rahat bir nefes aldı.
 
 
Açlık grevine devam edeceğim
Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya ile Bülent Behçet Özüren`in görüşmesi, yaklaşık 1 saat sürdü. Bu görüşme neticesinde Bülent Özüren, yetkililerin köye geldiğini ve incelemelerde bulunduklarını belirterek, kendisine zarar verme eylemini gerçekleştirmeyeceğini söyledi. Fakat, maden şirketinin faaliyeti durdurulana kadar yada kurşunlu köyü başka bir yere taşınana kadar çadır kampında hukuki eylemini devam ettireceğini vurgulayan Özüren, Kurşunlu Köyündeki yaşam mücadelesinin nihayete ermediğini ifade ederek, “Mevsim itibariyle bilirkişi ve AFAD raporlarında belirtilen heyelan tehlikesi ağaçların kesilmesiyle artmıştır. Maden sahası altında bulunan evlerde yaşayan köylülerin can güvenliği bulunmamaktadır” dedi.
Paylaş