Öztürk; “Hastanede endokrinoloji uzmanı yok”

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, kentte yaşanan bazı sorunları meclis toplantısında gündeme taşıdı.

1427
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde toplanan meclis üyeleri, Mayıs ayı birinci oturumunda yer alan gündem maddelerini görüştü. Yapılan yoklamayla başlayan toplantıda gündem dışı söz alana CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, dile getirdiği sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Çanakkale`de şeker hastalarının rutin kontrollerini yaptırmak için kent dışına gitmek zorunda kaldığını belirten Öztürk, Çanakkale Devlet Hastanesi`nde şeker hastalığıyla ilgili bir uzmanın olmamasına tepki gösterdi. Çanakkale Devlet Hastanesi yetkililerinin bu konu ile ilgili iki uzman talebinde bulunduğunu ancak aradan geçen süreye rağmen hastaneye böyle bir atama yapılmamasını eleştiren Öztürk; “Çağımızın iki tane hastalığı var. Birisi kanser diğeri ise şeker hastalığıdır. Kanserle ilgili Çanakkale Devlet Hastanesi`nde bir birim olduğunu biliyorum. Çanakkale`de bu birimin olması çok önemlidir. Şeker hastaları her ay kent dışına gidip kontrollerini yaptırmak zorunda kalıyor. Çanakkale`de bir endokrinoloji uzmanı yok. Olmaması nedeniyle şeker hastaları, kent dışına çıkma imkanı yoksa hastanedeki doktorların yapabildiği kadar tedavilerini yaptırmaya çalışıyorlar. Bu konuda yetkililerden bilgi aldım. Çanakkale Devlet Hastanesi`nin iki tane endokrinoloji uzmanına ihtiyaçları olduğunu bildirmişler. Ancak uzun zamandan beri Çanakkale`ye böyle bir atama yapılmamış. 18 Mart törenlerine sağlık bakanı da katılmıştı. Ama arkadaşlarımız bu dertlerini bakana anlatma gereği duymadılar. Bu konuyu ilgili insanlara duyurmak istiyorum” dedi.
İhale neden iptal edildi?
Truva antik kentine yapılacak olan Troia Müzesi ihalesinin neden iptal ediliğini soran Öztürk; “Edindiğim bilgilere göre Troia Müzesi`nin ihalesi iptal edildi. Acaba niçin iptal edildi? İptal edildiyse bir başka süre konuldu mu? Bu ihale tekrar yapılacak mı? Bu konuda kültür müdürlüğümüzden bir açıklama bekliyorum” diye konuştu.
“Viyadükte sorun olması için ölüm mü olması gerekiyor”
İntepe viyadüğünde herhangi bir sorun olmadığını kamuoyuna bildiren AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir`e tepki gösteren İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Sayın milletvekillerimizden birisi İntepe viyadüğü ile ilgili bazı görüşlerini açıkladı. Milletvekilinin viyadük ile ilgili açıklamasını hayretle karşıladım. Burada sorun yok diyor. Sorunun olması için acaba burada ölüm mü olması gerekiyor? Ölüm olmadan bu sorunu çözemez miyiz? Bu konuda sayın milletvekillerimiz karayolları genel müdürlükleriyle görüşürlerse iyi olur. Çünkü burada bir toprak kayması var. Karanlık Liman`a gittim oraları da kaymaya başlamış. Bir sıkıntı var. İntepe kayacak belki. Onun için bir an önce önlem alınması gerekir. Ama sayın milletvekilimiz nereden bilgi aldıysa burada bir sorun yok diyor. Ama bana sorarsanız burada çok ciddi bir sorun var” şeklinde konuştu.
Paylaş