havadurum

Öztürk; “Halk şikayet ediyor”

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk,meclis toplantısında gündem dışı söz alarak araçlara uygulanan hız limitine dikkat çekti.

658
Kent girişlerine konulan mobeselerle ilgili bazı sıkıntıların meydana geldiğini belirten İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, bu konuda vatandaşlardan şikayet geldiğini ifade ederek; “Geçtiğimiz dönemlerde şehre girişlerdeki mobeselerle ilgili sıkıntılar gündeme geliyordu. Son zamanlarda yine çok değişik sıkıntılar gündeme gelmeye başladı. Halktan şikayetler var. Bir düzenleme yapıldı trafik tarafından 50 ile hız taksilerde 70’e çıkarıldı. Ancak onların dışındaki vasıtaların yine 50 kilometre hız ile gitmesi gerekiyor. Bu mobeselerde tespit edilen hızdan dolayı Çanakkale Belediyesi ve Kale Gıda Şirketi mahkemelik oldu. Niçin mahkemelik oldu?
Şunun için. Bu iki kuruluş kendi vasıtalarını uydudan takip ediyorlar. Hızlarını, nerede, ne yaptığını tek tek takip ediyorlar. Şoförlerinin hiçbiri bu mobeselerden geçerken 50’nin üzerine çıkmamasına rağmen ceza kesiliyor. Niçin ceza kesiliyor? Şunun için. Taksiler için 70 olan tahdit taksi sizin yanınızdan 70’le geçerken o şey diğer arabaya da yansıyor. Böyle bir hata yaşanıyor şuanda Çanakkale’de 50-70 gibi tahditten dolayı.
Mahkemeler devam ediyor şuanda hem Çanakkale Belediyesi hem de Kale Gıda tarafından. Bu konuda İl Trafik Komisyonunun bir çalışma yapması gerekiyor. Ya tekrar 50’ye dönsünler ya hepsini 70’e çıkarsınlar. Yoksa bu cezalar devam edecek. İnsanlar mağdur oluyor bu konuda. Adam yemin ediyor ben 50’nin üzerine çıkmadım diyor ama ceza geliyor. Çok açık söylüyorum benim oğlum iki tane ceza yatırdı. Böyle bir durum var. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum” dedi.
Paylaş