Öztürk’ün okul isyanı...

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, Gökçeada Anadolu Öğretmen Lisesi`nde yaşanan sorunlar nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne tepki gösterdi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Öztürk, Gökçeada Anadolu Öğretmen Lisesi`nin deprem riski nedeniyle 18 Ocak 2013 tarihinde kapatıldığını anımsattı.

912
Okulda eğitim gören öğrencilerin Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi`ne aktarıldığını ifade eden Öztürk, öğrencilerin eğitim anlamında bir çok eksiğinin olduğunu belirtip İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş`a “Yerinden bir kalksın ve gezsin okulları bir görsün” diyerek göndermede bulundu.
 
 
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, Gökçeada Anadolu Öğretmen Lisesi`nin deprem riski nedeniyle 18 Ocak 2013 tarihinde kapatıldığını anımsattı. Okulda eğitim gören öğrencilerin ise Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi`ne aktarıldığını ifade eden Öztürk, öğrencilerin eğitim anlamında bir çok eksiğinin olduğunu belirterek; “Burada okuyan 197`si erkek, 7`si kız öğrenciler Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi`ne aktarıldı. Veliler öğrencilerin kayıtlarını alıp memleketlerine döndü. Buradaki öğrencilerin çok büyük sıkıntıları var. Nedir bu sıkıntılar? Neden bu sıkıntılar doğdu? Çünkü, alt yapısı hazırlanmadan orada deprem riski var diye çocuklar buraya getirildi. Bu çocukların neleri eksik? Derslik sayısı eksik. Yeterli değil. Gökçeada`dan gelen öğrencilere bu okul derslik olarak yetmiyor. Kimya ve Biyoloji öğretmeni. Bu Milli Eğitim Müdürlüğü, bu çocukları buraya getirirken öğretmenlerini düşünmedi mi? Hayret edilecek bir durum. Çocukların Kimya ve biyoloji dersleri boş geçiyor. Sene sonu geliyor. Ama dersleri boş geçiyor. Yatakhane sıkıntısı var. Etüt salonu yok. Bu okulun alt katında biriken suların tahlşiyesi yapılmaya çalışılıyor. Son kattaki sınıfların tavanından sular akıyor. Hatta akıllı tahtalar zarar görüyor” dedi.
 
“Yerinden kalksın okulları gezsin”
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş`ı da eleştiren Öztürk; Bu okulun kesin kabulu yapılmadı. Kesin kabulu olması da mümkün değil. Bu yapısıyla mümkün değil. Neden? Çünkü, Mili Eğitim`de inşaat işlerine bakan bir arkadaşımız ve bir kaç kişi İl Özel İdaresi bünyesine geçmiş. Bundan haberiniz var mı? Bunlar yarım yamalak nasıl yapılıyor da bu çocukların hizmetini sunuluyor. Bu sorularım Milli Eğitim`e. Milli Eğitim Müdürü de yerinden bir kalksın ve gezsin okulları bir görsün” diye konuştu.
 
“Hastanızı emin ellere teslim edemiyorsunuz”
Devlet Hastanesi Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hatanesi`nde cumartesi ve pazar günleri uzman doktorun olmadığına da dikkat çeken Öztürk; “Bir çocuğunuzu götürdüğünüzde uzman doktor bulamıyorsunuz. Yani hastanızı emin ellere teslim edemiyorsunuz” dedi.
Paylaş