havadurum

Öztürk’ten gayrimenkul satışına tepki

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Metin Öztürk, Kemalpaşa Mahallesi’nde İl Özel İdaresi’ne ait olan eski binanın zemin ve birinci katının satılmasına karşı çıktı. Öztürk; “CHP grubu olarak gayrimenkullerin satılmasına karşıyız. Bu tür konular hep gündeme geliyor ve başka bir gayrimenkulü de sattık. Fakat satıldıktan sonra bu paraların nereye harcandığını bilmiyoruz” dedi.

666
 
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının 2. birleşiminde yer alan gündem maddeleri görüşüldü. Meclis gündemindeki İl Özel İdaresi’ne ait olan zemin ve birinci katının satışı konusu tartışmaları beraberinde getirdi. Adliye binasının arkasında bulunan ve daha önce BAĞKUR’un da bulunduğu eski binadaki gayrimenkullerin satılmasına CHP’li il genel meclis üyeleri karşı çıktı.
 
Gayrimenkullerin satılmasından ziyade kira gelirlerini arttırmak için bazı çalışmalar yapılması gerektiğini belirten CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Metin Öztürk; “CHP grubu olarak gayrimenkullerin satılmasına karşıyız. Bu tür konular hep gündeme geliyor ve başka bir gayrimenkulü de sattık. Fakat satıldıktan sonra bu paraların nereye harcandığını bilmiyoruz. Satılması düşünülen gayrimenkullerin kira gelirlerinin azlığından bahsediliyor. Ancak biz buraları satmak yerine kira gelirlerini iyileştirebiliriz. O binadaki gayrimenkullere onarma gibi bir takım girişimlerde bulunursak tekrardan gelir temin edebiliriz. Kira gelirlerini yükseltmek varken bu yerlerin satılmasını niye düşünüyoruz? CHP grubu olarak bu konuda bilgilendirilmek istiyoruz. Buradan gelen paralar yeni İl Özel İdaresi binası için mi harcanacak. Yoksa başka bir konu için düşünülüyor. Bu konularda bilgilendirme yapılmasını istiyoruz” dedi.
 
Söz konusu taşınmazın eski bir yapı olması gerekçesiyle kira gelirinin düşük olduğunu belirten İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürü Necmettin Köksal, satılacak olan taşınmazdan elde edilecek gelirin ise İl Özel İdaresi için düşünülen yeni hizmet binasında kullanılacağını dile getirdi.
Paylaş