Özkurnaz; “İktidar ile iç içeyiz”

Çanakkale’de bulunan sandal baseni tartışmalarına siyasal konumlanma noktasına ilişkin değerlendirmeler damgasını buluyor. Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz’ın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan için “balıkçılar üzerinden siyaset yapma” eleştirilerine cevap veren Gökhan’ın açıklamalarına karşı “İktidara yakın değil, iç içeyiz” değerlendirmesi yapan Özkurnaz dikkatleri üzerinde topladı.

499
Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eleştirilerine sert yanıt verdi. Başkan Gökhan’ın açıklamalarını saygısızlık olarak nitelendiren Özkurnaz; kooperatif olarak hiçbir balıkçıya avanta vaadinde bulunmadıklarını söyledi.
 
Özkurnaz; “2009 yılında kurulan S.S.Çanakkale Merkez Bir Su Ürünleri Kooperatifimize üç yıllık bir uğraş sonucunda balıkçı barınağını kazandırmış olduk. Bundan sonraki hedefimiz yat limanı diye tabir edilen balıkçı barınağı ile Sarıçay`ı kooperatifimize kazandırmaktır. Kooperatifin balıkçı üyeleri yapılan bu çalışmalardan dolayı yıllarca aldatılmışlığın, baskıdan kurtulmanın sevincini yaşamaktadırlar. Sayın Başkan Barınaklar kanunu ve yönetmeliğini zahmet edipte okuma gereği duyarsanız kooperatifin yasal haklarının ne olduğunu öğrenirsiniz. Balıkçı barınakları kişiye özel tahsis edilemez. Bu sözleri bilerek söylüyorsanız bu kamuoyuna saygısızlıktır. Yok bilmeden konuşuyorsanız buda sizin cehaletinizdir. Hiçbir balıkçımıza, hiçbir avanta vaadinde bulunmadığımız gibi benim ve yönetim kurulu üyelerimizin yada kooperatif üyelerimizin şahsi çıkar beklentileri yoktur. Bu bir örgütlü toplum olmanın getirdiği güç birliğidir” dedi.
 
Özkurnaz’dan Gökhan’a hodri meydan
Kooperatifi avanta ve çıkar sağlamakla suçlayan Başkan Gökhan’a hodri meydan okuyan Özkurnaz; kente kimlerin rant, çıkar ve avanta konusunda profesyonel yeteneğe sahip olduğu ile ilgili kamuoyunun yeterince bilgi sahibi olduğunu ifade ederek; “Fütursuz sözleriniz ve ithamlarınızla bizleri avanta ve çıkar sağlamakla suçluyorsunuz. Elinizde bilgi, belge, kayıt ne varsa çıkarın ortaya koyun. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur. Bizim kooperatif üyelerimizin her birinin ayrı siyasi görüşü olabilir. Üyelerimizin siyasi görüşü değil bizim için esas olan yaptığınız haksızlıkların önüne geçip, üyelerimizin ekmek parasını kazanmalarıdır. Kooperatifimizde her türlü siyasi görüşe sahip insan vardır. Biz destek olanların siyasi kimliğine değil verdikleri katkıya bakarız ve kendilerini alkışlayıp takdir ederiz. Ancak kimlerin çıkar, rant, avanta konusunda profesyonel yeteneğe sahip olduğu hakkında Çanakkale kamu oyu yeterince bilgi sahibidir” diye konuştu.
 
“Provokasyon elinizi çekerseniz huzur daha artacak”
“Barınakta huzursuzluk söz konusu değildir” diyen Özkurnaz; “Barınakta siz Belediye Başkanımız provokasyon elinizi çekerseniz bu huzur daha da artacaktır. Barınağa kooperatif eli değdikten sonra sosyal barış sağlanmıştır. Siz her ne kadar verdiğiniz demeçlerle bu provokasyonu körüklemeye çalışsanız da arzuladığınız mecraya balıkçılarımız gelmeyecektir. Boşuna çıkıp balıkçılarımızı tahrik etmeyin. Bilmiyorsanız bir daha hatırlatayım. Barınaktan kooperatif üyesi olan olmayan herkes bizim dönemimizde yararlanacaktır. Eskisi gibi dernek üyesi olan olmayan anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Çünkü bu tür husumetler olduğu için kooperatif kurulmasına karar verilmiştir. Başkan olarak ben, yardımcım ve üyelerim kaya gibi sağlamızdır. Başkanlığı belli bir ideoloji, siyaset yada yandaşlara peşkeş çekme olarak yapmıyorum. Ben teori ve pratiğini uygulayan başkanlık yapıyorum” şeklinde konuştu. Özkurnaz, ayrıca “İktidara yakın değil, iç içeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özkurnaz, Yat Limanı bölgesinde seyyar mısır satıcılarının da faciaya neden olacağını dile getirdi. Özkurnaz, sıçrayacak bir kıvılcımın yat ve teknelerin yanmasına neden olabileceğini sözlerine ekledi.
Paylaş