Özhabeş, "Modern ve dijital teknolojiler eğitime yansıtılmıyor"

387
Diş Hekimleri, diş hekimliği fakültelerine ayrılan bütçenin yetersizliği, fakültelerin ve öğrencilerin sayısının artmasına rağmen öğretim üyelerinin eksikliğine dikkat çekti. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında hafta boyunca kentte bir dizi etkinlikle, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi gibi konularda, mesleki sorunlar ve çözüm öneri hakkında kamuoyu bilgilendirilirken, Diş Hekimleri Günü`nde ise basın açıklaması gerçekleştirilerek fakültelerde, modern ve dijital teknolojilerin eğitime yansıtılması ve nitelikli eğitime dikkat çekildi. Cumhuriyet Meydanı`nda bir gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı`na çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Altuğ Özhabeş, "Son yıllarda sayısı dramatik şekilde artan diş hekimliği fakülteleri ve öğrenci kontenjanına rağmen eğitimden sorumlu öğretim üyelerinin sayısal yetersizliği, eğitimin Dr. Öğretim üyeleri tarafından yürütülmesi, fakültelere ayrılan bütçelerin düşüklüğü, modern ve dijital teknolojilerin eğitime yansıtılamaması, meslek eğitimimizin geleceğini tehdit etmektedir" ifadelerine yer verdi.
 
"Farkındalığın artması için etkinlikler düzenledik"
Özhaber, günün ve haftanın önemine dikkat çekerek, "Dişçi Mektebi bütçesinin 22 Kasım 1908`de Maarif Nezareti`ne gönderilmesiyle kuruluş sürecinin başladığı Bilimsel Diş hekimliğinin 114. yılını, toplum ağız ve diş sağlığı farkındalığının arttırılmasını amaçlayan çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hafta boyunca gerçekleştireceğimiz bu etkinliklerle; koruyucu ve önleyici diş hekimliğinin önemini vurgularken, kamuoyunu bilgilendirmek ve mesleğimizin saygınlığının bir kez daha altını çizmek istiyoruz" sözlerine yer verdi.
 
"Fakültelere ayrılan bütçe düşük"
 Diş Hekimliği Fakültelerinde eğitimin niteliksiz olmasına dikkat çeken Özhabeş, "Son yıllarda sayısı dramatik şekilde artan diş hekimliği fakülteleri ve öğrenci kontenjanına rağmen eğitimden sorumlu öğretim üyelerinin sayısal yetersizliği, eğitimin Dr. Öğretim üyeleri tarafından yürütülmesi, fakültelere ayrılan bütçelerin düşüklüğü, modern ve dijital teknolojilerin eğitime yansıtılamaması, meslek eğitimimizin geleceğini tehdit etmektedir" dedi.
 
"Tüm olumsuz koşullara rağmen Diş hekimleri olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz"
Özhabeş ağız ve diş sağlığının öneminde değinerek şu ifadelere yer verdi, "Bu yıl Türkiye`de 22 Kasım Diş hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasında, modern diş hekimliğinin 114. yılını kutlarken, tüm olumsuz koşullara rağmen Diş hekimleri olarak bizler; toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesi ve ağız diş hastalıklarını önlemesi için halkımıza koruyucu ağız diş sağlığı öncelikli diş tedavilerini gerçekleştirmede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızın Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını, meslektaşlarımızın 22 Kasım Diş hekimliği Gününü kutluyoruz."
(Damla Yeltekin)
Paylaş