Özgen; “Yat limanı hayali proje”

CHP Grup Başkan Vekili Muzaffer Özgen, hayali proje olarak tanımladığı yat limanı projesiyle ilgili imar değişikliğinin yapılabilmesi için ilgili kurumun projeye sahip çıkarak belediyeye başvurması gerektiğini bildirdi. Özgen ayrıca limanın yerini doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

534
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sarısığlar mevkiine yapılması düşünülen ve ÇED raporu onaylandığı bildirilen Yat Limanı konusu Belediye Meclisinin gündemine alınmıyor. Yat Limanın yapılacağı alanla ilgili imar değişikliğinin bu toplantıda görüşülmeyeceği Kent konseyinin yat limanı ile ilgili bir sunum yapacağı bildirildi. Yat Limanının hayali bir konu olduğunu belirten CHP Grup Başkan Vekili Muzaffer Özgen; “Alanı belirlenmemiş. Tahmini noktalar verilmiş. Belediye meclisinde imar değişikliği yapılmamış durumda. Yat limanı geçti diye bir şey yok. Sadece ÇED raporu alındı deniyor. Resmi bir tebligat yok. Ticaret odasının bildirimi var” dedi
 
“Hayali bir olay”
Çanakkale de uzun süredir tartışılan ve Ticaret Sanayi Odası tarafından Sarısığlar mevkiinde yapılması düşünülen Yat Limanı ile ilgili gelişmeler bir yandan sürerken limanın yapılmasının planladığı alanda imar değişikliği olup olmayacağı da merak uyandırıyor. Konunun meclis gündemine gelmeyeceğini sadece Kent Konseyinin bir sunum yapacağını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Muzaffer Özgen “Henüz bir imar değişikliği konusu yok. Öyle bir konu gelmedi. Şu anki haliyle gelmesi de mümkün değil. Ortada belli bir yer yok. Orada tahmini noktalar belirlemişler bu noktalarda ÇED raporu alınmış. Aslında böyle olmaz” dedi. Projenin hayali olduğunu ifade eden özgen; “Altın madenlerinde de vardır, insanlar madeni koyar, ruhsatını alır, ondan sonra ÇED’e başvurur, işletme ruhsatını alır. Ama burada henüz böyle bir şey yok. Hayali bir olay bu. Alanı belirlenmemiş tahmini noktalar verilmiş belediye meclisinde imar değişikliği yapılmamış durumda. Orası imar da yeşil alan olarak gözüküyor. Bu alanlara kim başvuracak kim değiştireceğiz diyecek bekleyip göreceğiz. Mecliste burayla ilgili kent konseyi ilgili kuruluşlar ve belediye meclis üyelerinin görüşlerini paylaşıldığı bir görüşme olacak. Herhangi bir oylama olmayacak.”
 
“Limanın yeri uygun değil”
Yat Limanının yapılacağı alanla ilgili imar değişikliğinin olabilmesi için konunun tarafının başvuru yapması gerektiğini bildiren Özgen; “Konunun tarafı olarak kim kendini kabul ediyorsa ticaret odası ya da başka bir kurum kim kendini konunun tarafı olarak görüyorsa onlar teklif eder bizde görüşürüz. Biz gelen konuları görüşürüz” dedi.
 
Özgen şunları söyledi; “Yat limanı geçti diye bir şey yok. Sadece ÇED raporu alındı. Resmi bir tebligat yok. Ticaret odasının bildirimi var. ÇED raporu gelmedi. Geldikten sonra bu konuya karşı olanların dava açması söz konusu olacak. Yargıya taşınacak. Dolayısıyla ÇED raporu verilmesi demek oranın onaylandığı anlamına gelmiyor. Biz CHP olarak çevre konusunda öncelikleri olan bir partiyiz. Kişisel görüşüm yat limanı yapılmalıdır. Ama yat limanı yeri uygun değildir.”
Paylaş