havadurum

Özel Üniversite hazırlıkları sürüyor

Çanakkale’de özellikle eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken Çanakkale Özel Koleji şimdi de özel üniversite kuruluş hazırlıkları içersinde.

1618
Çanakkale’ye özel üniversite kurulması çalışmalarında sona gelindi. Çanakkale’ye eğitim alanında önemli yatırımlar yapan Kemal Karakaş özel üniversite kurmak için bir süredir çalışma yaptıklarını belirterek; “Anaokulu, İlköğretim, Liseden sonra Özel fen lisesini tamamlıyoruz. Özel üniversiteyi kurabilmek için temaslarımız sürüyor” dedi.
 
Çanakkale’nin eğitim, üniversite kenti olması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karakaş; “Müteşebbis kolay yetişmiyor. Çanakkale’ye eğitim anlamında yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Özel üniversite kurma konusunda 8 aydır bir çalışma yapıyoruz. Henüz olgunlaşmadı. Trakya Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Osman İnci ile görüştüm gelmeye hazır. Ürettiğimiz projeler Çanakkale’nin ufkunu açacaktır. Üretmeye devam edeceğim. Şu anda otel inşaatı ile Gençlik ve Demokrasi Atölyesi yapımı için çalışmalarım sürüyor. Zemin iyileştirmesi yapıyorum. İki bin ton çimentoyu araziye koyuyoruz. Bilime uygun depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Mart ayında temeli atılacak. Fen lisesi ve Anadolu lisesini eylül de açmayı planlıyoruz. 24 kişilik olarak açacağımız fen lisesinde öğrenciler % 100 burslu olacak. Çanakkale de müteşebbisleri koruyalım. Özel üniversite içinde temaslarımız sürüyor” dedi.
Paylaş