havadurum

Özel çocuklara özel eğitim

1974

Esenler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Elit 17 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2016 yılının ilk aylarından itibaren özel çocuklara eğitim hizmeti veriyor. Bakanlık onaylı kurumda özel çocuklara yönelik yenilikçi ve donanımlı eğitim sağlanıyor. Meslekten gelen Özel Eğitim Öğretmeni Şenol Gül ve Fizyoterapistler Mehmet Cesur ile Ercan İbrahim eğitim merkezinin kurucu ortakları. Alanında uzman kurucu ortaklar, aynı zamanda çocukların eğitimlerine de yardımcı oluyor, derslere giriyor. Elit 17 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yurt genelinde köklü özel eğitim kurumlarını ziyaret edilerek, fiziki yapıları ve eğitim sistemleri incelenerek, onlarca eğitimcinin ve fizyoterapistin de görüşü alınarak oluşturulmuş. 600 m2`lik merkezde 8 bireysel sınıf, 4 grup sınıfı, 1 uygulama mutfağı, 1 adet otizm sınıfı, modern veli bekleme alanı, donanımlı fizyoterapi salonu ve oyun parkı bulunuyor. Merkezde alanında uzman fizyoterapistler, dil terapistleri, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri tarafından eğitimler veriliyor. Elit 17 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nde zihinsel engelli, işitsel engelli, otizm, easy walker, theratogs uygulamaları, duyu bütünleme terapisi, uzay terapisi, dil konuşma bozuklukları, down sendromu, fizyoterapi ve özel öğrenme güçlüğü eğitimleri veriliyor. 

"Engelli gruplarına yönelik hizmet veriyoruz"
Elit 17 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nin Kurucu ortaklardan özel eğitim öğretmeni Şenol Gül, kurum hakkında gazetemize bilgilendirmelerde bulundu. Gül, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz söyleşide şunları söyledi; "Çanakkale`de engelli gruplarına yönelik hizmet veriyoruz. Engelli çocuklara yönelik eğitimler veriyoruz. Fizik tedaviye ihtiyacı olanlar var, down sendromu, otizm, hafif düzeyde zihinsel gelişimi olan, dil konuşma güçlüğü olan çocuklara hizmet vermekteyiz. Kurumumuzda benimle birlikte 26 personel var. Altı fizyoterapist arkadaşımız var, fizik tedaviye ihtiyacı olan çocuklara hizmet veriyorlar. Özel eğitim alan öğretmenlerimiz var... Onlar da zihinsel gelişimi hafif olan, otizm, down sendromu gibi çocuklara hizmet veriyor. İki tane de dil terapistimiz var. Dil terapistleri de dil gelişiminde sorunlar olan çocuklara hizmet veriyor. İşitme sınıflarımız da var. İşitme engelliler için alan mezunu hocamız da mevcut."
"Servisten hiçbir ücret alınmıyor"
Okulua gelen çocuklara ücretsiz şekilde servis hizmeti verdiklerini söyleyen Gül; "Evlerinden alıp burada derslerini veriyoruz, daha sonra tekrar evine bırakılıyor. Bu servisten hiçbir ücret alınmıyor. Öğrenciden de alınmıyor, devlet de bir şey ödemiyor servis için. Tamamen bizim yapmış olduğumuz bir hizmet. Dört tane servis aracımız var. Her araçta görev yapan şoför ve servis ablası arkadaşlarımız var. İlçelere dahi servis hizmetimiz bulunuyor" dedi. 
Müfettişler tarafından denetleniyor 
Kurumun müfettişler tarafından denetlendiğini dile getiren Gül; "Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olduğumuz için müfettişler gelip denetliyor. Gelen müfettişler yaptığımız eğitimlere, çocuklarını okula hangi saatte gelip çıktığına ve diğer denetimleri gerçekleştiriyorlar. Tamamıyla bakanlığın denetiminde olan bir kurumuz." dedi.
"Öğretmen arkadaşlarımız velileri bilgilendiriyor"
"Şu anda kayıtlı 290`a yakın öğrenci var. Koronadan dolayı gelmeyen öğrencilerimiz de var. 50-60`a yakın gelmeyen öğrencilerimiz var. Aktif olarak gelen 220-230 arası öğrencimiz var. Eğitimlerimiz saat başı. 09:00`da gelen çocukların dersi 09:40`ta sona eriyor.15-20 dakika kadar teneffüs oluyor. Öğretmen arkadaşlarımız velileri bilgilendiriyor. Ardından 10:00, 11:00, 12:00, akşam son dersimiz de duruma göre 17:00 ve 18:00 oluyor çünkü okuldan çıkıp gelen öğrencilerimiz de var."
(Atakan Alkış)
Paylaş