Özacar Balık Şenliği’nde

Kısa adı SAODER olan Saroz Körfez Doğal Hayatı Koruma Amatör Olta Balıkçıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Tayfur Barajı çevresinde düzenlediği ‘1.Geleneksel Turna Avı Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklere Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da katıldı...

322
Gelibolu Belediye Başkanlığı’nın desteği ile Gelibolu Kent Konseyi ve Öz-Ser Deniz Av Malzemeleri sponsorluğunda düzenlenen balık yakalama yarışmasına, Tekirdağ, Bursa, İstanbul, Çanakkale ili ve Gelibolu’dan yarışmacı olarak 80 amatör balıkçı katıldı. Gün boyunca en büyük turna balığını yakalamaya çalışan yarışmacılar, yakaladıkları küçük balıkları baraja atarken, 80 cm boy ve 2.95O kg’lık en büyük balığı yakalayan Murat Kaya isimli yarışmacı birinciliği kazandı.
 
Etkinlikleri ziyaret eden ve yarışmacılarla sohbet eden Başkan Özacar, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparken, yarışmacılara da çeşitli hediyeler sundu. Etkinliğe destek veren tüm kurumlara teşekkür eden SAODER yetkilileri, şu açıklamayı yaptı: “Gelibolu Belediye Başkanlığı’nın tanıtım cd ve kitapçıkları ile tüm yarışmacılarının ödül alması sağlanmıştır. Sürdürebilir balık avcılığı ve doğaya olan saygının temel prensiplerinde amatör ruhun bölgesel yaşam sürecinde amatör balıkçılığın çevreye olan duyarlılığı çerçevesinde Gelibolu Belediye Başkanlığı’nın yarışma öncesi bölge çevresinin genel temizliği, Gelibolu Çevre Derneği’nin tüm yönetim kurulu ile etkinliğe desteği, KentKonseyi ve Gelibolu Ziraat Odası Başkanlığı’nınulaşım konusunda destekleri derneğimizin etkinliğini sorunsuz bir şeklide gerçekleştirmesinde önemli bir etken olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” SAODER yetkilileri, amatör balıkçılık ruhunu yaşatan bu yarışmayı önümüzdeki yıl da yapmak istediklerini sözlerine eklediler.
Paylaş