Özacar: “Kuru şikayetlerle bizi yıldıramazlar!”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

638
Yedi gündem maddesi ile Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, imarla ilgili iki gündem maddesi imar komisyonunun görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi, bir madde de görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alım ihalesi ve diğer birimlerin çalışma yönetmeliklerinin görüşüldüğü toplantıda, gündem dışı söz alan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, göreve geldikleri 29 Mart 2009 tarihinden bu yana yapılan tüm çalışmaları önce meclis üyeleri daha sonra da kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
“SGK, binamızı almaktan vazgeçti!”
Başkan Özacar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçların taşınmaz satışı yoluyla ödenmesine yönelik yapılan 6322 sayılı Kanun’un 33. Maddesi gereğince Gelibolu Belediyesi eski hizmet binasının kuruma 2,5 milyar bedelle teklif edildiğini belirterek; “Eskiden kalma sürekli büyüyen bir borç. Bu borcu eritmek istedik. Sosyal Güvenlik Kurumu bir yer istedi. Belediye eski hizmet binasını önerdik. Başlangıçta yüzölçüm olarak büyük demelerine rağmen beğendiler, ‘biraz masraf ederiz iyi bir yer olur’ dediler. Biz bu binanın çatı onarımını da bizlerin üstleneceği taahhütünü verdik. SGK’nın gönderdiği temsilci heyetin olumlu görüşünün ardından, kurumdan bir yazı geldi. Bu işin olmayacağını ve vazgeçildiğini bildiren bir yazı. Ben de SGK il müdürümüzü aradım. ‘Burasını beğenmiştiniz ne oldu?’ diye sordum. Müdür Bey de, ‘Ben orasını istiyorum, çok da beğendik. Ama o binanın alınmaması için BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) 80 civarında olumsuz yazı yazılmış’ yanıtını verdi. ‘Bina bu parayı etmez, almayın’ yönünde bir baskı oluşturulmuş. Biliyorsunuz bu tür sıkıntıyı daha önce de bir kurumdan kredi alma olayında da yaşamıştık. Bunun için de ortalığı bazı arkadaşlar ayağa kaldırmışlardı. O arkadaşlar Gelibolu’ya yatırımı çok seviyorlar ya! ‘Mustafa Özacar yatırımları engelliyor diyorlar’ ya, kim engelliyor Gelibolu halkı duysun öğrensin” diye konuştu.
 
“Çalışmamızı engelleyemezler”
Tepkisini “Olsun engellesinler, iş yaptırmasınlar” sözleri ile ifade eden Başkan Özacar şu şekilde konuştu: “Facebook falan bilmem, açmam da. Biz biraz bu konuda geride kaldık. Neden söylüyorum? Dikkat edin yarın sosyal paylaşım sitesinde Facebook`ta yazmaya başlarlar. İlçede kamulaştırılması gereken çok yer var. Bazı yollar vatandaşın arsasından geçiyor. Bunları yapmak zorundayız. Aman duymasınlar bunları, yoksa engellemeye çalışırlar. Amaç burada çalışmayı engellemek. Ben bunu Gelibolu halkına bildirmeyi bir görev biliyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu, eski hizmet binamızı şimdi almak istemiyor ama biz iletişimi sürdürüyoruz. Çünkü bu borcu eritmek istiyoruz. Ben bazı iktidar partisi mensubu olan belediye başkanı arkadaşlarımızla konuşuyorum. Onların bizden çok borcu olmasına rağmen hiç sıkıştıran yok kendilerini. Bunu açık açık söylüyorlar. SGK’na olan borçları çok yüksek. Biz şimdi sadece primlerimizi ödeyebiliyoruz. Bu borcuda böyle takas yoluyla biraz eritebilirsek rahatlayacağız.”
 
“Gelişmek istiyoruz ama…”
“Ben bu açıklamaları ilçemizde, Gelibolu sevdalısı (!) olduklarını söyleyen arkadaşların ne kadar duyarlı olduklarını anlatmak için yapıyorum” diyen Başkan Özacar; “Gelibolu’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizleri şikayetlerle engelleme girişimleri hizmet etme şevkimizi hiç bir şekilde kırmıyor, inadına kamçılıyor. Her zaman söylüyoruz. Amacımız, Gelibolu’yu daha iyi yaşanılabilir modern kent görünümüne kavuşturmak. Arkadaşlar artık kasabalıktan kurtulmalıyız. Orada bir çarpıklık, burada bir baraka. Artık bunlarla uğraşmayalım. Hem gelişmek, hem güzelleşmek istiyoruz hem de baltalanıyoruz. 30 yıl öncesinin imar planıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle kuru, kuru şikayetlerle amaç bizleri iş yapamaz hale getirmeye çalışmak. Ama biz şunu söylüyoruz. Biz yaptığımız bütün işleri meclis üyesi arkadaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada düşülen duruma bir bakar mısınız? Müdür bey, ‘Evet. Bize lazım ama nasıl alalım ki, 80-100 tane şikayet gitmiş’ diyor. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu`nun ciddi bir yere ihtiyacı var. Bu kurum buraya gelirse bu bölgedeki esnafımızda da hareketlenme yaşar. Biz bunu düşünüyoruz. Ama bazı çevrelerin düşüncesi bizi çalıştırmamak ve iş yaptırmamak. Ama biz de inatla diyoruz ki, biz de çalışmaya devam edeceğiz. Biz göreve gelmeden önce 5.5 yıl SGK’ya bir ödeme yapılmamış. Biz göreve geldik hemen sonra sıkıştırılmaya başlandık. Bizim kimseyle şahsi işimiz yok. Burası Gelibolu Belediyesi. Bu kurum Gelibolu halkının kurumu ve baştacıdır. Buranın onurunu, gururunu korumak sadece benim işim değil tüm meclis üyesi arkadaşlarımındır” şeklinde konuştu.
Paylaş