havadurum

Özacar’dan kadın meclisine destek sözü

Tüm kadınların ‘Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması’nın yıldönümü kutlayan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ile makamında bir araya geldi.

331
Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Kavas ve yürütme kurulu üyeleri Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Özacar, ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ ve ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması’nın yıldönümüne denk gelen ziyarette sözlerine “Cumhuriyetimizin çağdaşlaşması yolunda atılan en önemli adımlardan biri olan Ulu Önderimiz Atatürk tarafından tanınan seçme ve seçilme hakkınızın yıldönümünü ve ‘Dünya Kadın Hakları Günü’nüzü kutluyorum” diyerek başladı.
 
Özacar, Kurtuluş Savaşı sırasında fedakar Anadolu kadınının çift süren, tarlayı eken, kucağındaki yavrusu ile cephenin ihtiyaçlarını kağnılarla taşıyarak fedakarlık örneği sergilediğine dikkat çekerek; “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. Bu sebeplerle 1934 dünyasında hiçbir ülke kadınının sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkı, kadınlarımızın erkeklerle eşit koşullar altında toplumsal yaşama katılmalarını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.
 
Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Kavas Başkan Özacar’a, ‘Kadına Şiddete Hayır’ başlığı altında çalışma grubu kurduklarını, Salı pazarında ve çarşıda kadına yönelik şiddeti önleme çalışmaları kapsamında el ilanı dağıttıklarını söyleyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kavas, istihdama yönelik kurslar açmayı planladıklarını, Başkan Özacar’dan bu çalışmalar ile ilgili destek istediklerini sözlerine ekledi. Başkan Özacar, ziyaret sonunda “Sahip olduğunuz hakları gerektiği gibi kullanabilme yönünde var gücünüzle çalışmanızı diliyorum" diyerek Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çalışmalarına yerel yönetim olarak her zaman olduğu gibi katkı sağlayacakları sözünü verdi.
Paylaş