Özacar’dan ağaç katliamına tepki

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, meclis üyeleri ile birlikte çalışma alanlarını gezdi.

295
Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar devam eden ve projelendirilen çalışma alanlarında sık sık geçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor. Başkan Özacar, Yazıcızade Mahallesi’nde devam eden üstyapı çalışmalarını, yapımı son aşamaya gelen Kültür Merkezi’ni ve tamamıyla yenilenen Özcan Sezer Seyir Terası’nı ziyaret etti.
 
Teknik inceleme gezisinde Başkan Özacar’a Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Restorasyon çalışmasının ardından çevre düzenlemesinin yapıldığı belediye hizmet binası çevresinden başlayan gezide Özacar, meclis üyelerine çalışmalar hakkında detaylarıyla bilgi verdi. Daha sonra yaya kaldırımları ve parke taş çalışması yapılarak yenilenen Gazi Süleyman Paşa Okul Sokak ve Özcan Sezer Seyir Terası’na geçen Başkan Özacar, dinlenme alanları ve çocuk oyun parklarını çoğaltmak istediklerini ifade etti.
 
Sarmaşıklı mevkiinde parke taş söküm işlemleri ile zemin hazırlama çalışmalarını da inceleyen Başkan Özacar ve meclis üyeleri gezi sonunda, heyelan dolayısıyla iki yıl önce boşaltılan Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi eski binasının bulunduğu bölgeye giderek burada geçtiğimiz hafta yapıldığı tahmin edilen ağaç katliamına tepki gösterdiler. 70 civarında çam ağacının kökten kesildiğini gören Başkan Özacar ve beraberindeki meclis üyeleri “Şehrin dört bir yanında bir tek fidan yetiştirmek için bin bir zahmet çekilirken, senelerin emeği ile yetişip, gelişmiş ağaçların duyarsızca kesilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” dediler.
Paylaş