"Öz savunma hakkımızdan vazgeçmiyoruz"

386
Çilem Doğan`ın Yargıtay tarafından onaylanan 15 yıllık mahkumiyetine karşı çıkan kadınlar; "Bugün Çilem Doğan`ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Öz savunma hakkımızdan da, İstanbul Sözleşmesi`nden de vazgeçmiyoruz" dediler. 
 
Kordonboyu`nda bulunan Truva Atı önünde bir araya gelen Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, Çilem Doğan`ın özgürlüğüne kavuşmasını istediler.
 
Kendisine şiddet uyguladığı kocasını, öz savunma hakkını kullanarak öldüren Çilem Doğan`ın 15 yıl hapis cezasını çarptırılan kararın Yargıtay tarafından onaylanması üzerine eylem yapan kadınlar, kendisine savunan kadına verilen cezanın, kadınları katleden erkeklere verilmediğini dile getirerek, "Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz" dediler. 
Çilem Doğan`ın Mesajı Okundu
Eylemde, Çilem Doğan`ın cezasının onanmasının ardından kadınlara yolladığı; "15 yıl cezayı onayarak Çilem Doğan`ı hapsetmediniz. Siz 8 yaşındaki bir çocuğu ve dünyadaki bütün kadınları hapsettiniz. Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Yine bizi yanıltmadı. Biz kadınlar "kirpiğimiz yere düşmesin diye omuz omuza" mücadeleye devam edeceğiz. Kızım siz kadınlara emanet. Kadın mücadelesi kazanacak. Bütün kadınları dayanışmanın sıcaklığıyla kucaklıyorum" ifadelerinin yer aldığı mesajı okundu. 
 
"Öz savunma hakkımızdan vazgeçmiyoruz"
"Çilem Doğan`ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz" diyen kadınlar, Çilem Doğan ile dayanışma içinde olacaklarını ifade ederek, "Bugün burada Çilem Doğan`ın öz savunma hakkı için bir aradaydık. Çilem`i hapsedenler, katil erkekleri her zaman salıveriyorlar, bunları görüyoruz. Biz vazgeçmeyeceğiz. Yaşamımızı savunmaktan, kadınların dayanışmasından öz savunmadan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" açıklaması yaptılar.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş