Otogar güzel, ama esnaf umduğunu bulamadı

Çanakkale’de hizmet vermeye başlayalı 2 yıla yakın bir zaman olan Yeni Şehirlerarası Otogar’ında esnaf kepenk kapatarak tepkisini dile getirdi. İş başı yaptıklarından bu yana kar edemediklerini ifade eden otogar esnafı, mağdur olduklarını ifade ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Otogar esnafı, “Biz burada sistem oturmadan dükkan açmayacağız” dedi.

1030
 
 
 
Kentte 2011 yılı Haziran ayından bu yana faaliyette olan Çanakkale Otogarı’nda esnaf isyan noktasına geldi. Açılışından bu yana istediği iş hacmini yakalayamayan otogar esnafı, zarar ettiklerini iddia etti. Otogar esnafı, bir türlü kar edemediklerini, işlerinin kötü olduğunu ve yetkililerin bu mağduriyetlerini gidermelerini istediklerini dile getirdi.
 
Kepenk kapatma kararı alarak duruma tepki gösteren otogar esnaflarından büfe işletmecisi Ömer Denizci, yüzde 40 kapasiteyi geçemediklerini ifade ederek, “Garajlarda, kafe-büfe-lokanta bulundurma zorunluluğu var. Bu işletmeler olmadan, otogar işletmesine de izin verilmiyor. Bu nedenle biz de sistem oturmadan dükkan açmayacağız” derken, Lokanta işletmecisi Ahmet Atlas “Bizlere verilen sözler yerine getirilmiyor. İşletemeyeceklerse kapatsınlar. Belediyenin de ilgi göstermesi gerekir ama kimseden bir yardım göremiyoruz. Bu işletme nereye ait? Kimse sorumluluk almıyor. Şehir içi trafik düzenlenip, otobüsler buraya girmediği sürece bu iş çözülmez. İki yıllık sürede maddi kaybım, 500 bin TL’yi geçti” dedi.
 
Çanakkale Otogarı’nda Hediyelik Eşya Dükkanı işleten Oktay Tarahan ise, vatandaşın otogara uğramadığını belirterek, İl Trafik Komisyon kararlarının da uygulanmadığını söyledi. Kafeterya işletmecisi İsmail Demir ise, yaklaşık iki ay önce işletmeyi devraldığını ve bu süre zarfında yaklaşık 8 bin TL’lik zarara uğradığını kaydetti.
 
Öte yandan bir firmanın kaptan şoförlüğünü yapan Eyüp Gözeten de esnafa destek vererek, “Her gün yollardayız ve pek çok otogara girip çıkıyoruz. Ama Çanakkale’deki otogar gibi bir yer Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Buradaki esnaf kan ağlıyor. Vatandaş bu otogarı kullanmıyor bile. Bizler de gerekirse kontağı kaparız, bu esnaflara destek veririz” dedi.
Paylaş